Pa odštevamo še zadnje ure. Do drugega obračuna kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bo čez dve leti gostila Francija, so le še ure. Slovenci so z uradnim treningom, ki je potekal v Kidričevem, zaključili s pripravami na obračun s Švico, ki je v večernih urah pod vodstvom selektorja Vladimirja Petrovića preizkusila zelenico Ljudskega vrta.


“Zelo sem zadovoljen z odnosom, prizadevnostjo nogometašev. Atmosfera je odlična, v kar ste se lahko prepričali tudi na treningih. Odlično smo pripravljeni, vemo, kaj hočemo in kaj moramo narediti. Začetno enajsterico sem postavil že pred 14 dnevi, o tistih, ki jih ni v reprezentanci, ne bom govoril. Predvsem zaradi fantov želim, da zmagamo, a če se to ne bo zgodilo, vem, da bodo nekateri izredno razočarani,” je na včerajšnji novinarski konferenci dejal Srečko Katanec in znova poudaril besede, ki jih je že izrekel pred dnevi, ob predstavitvi reprezentančnega seznama. Enajsterico je v mislih sestavil že dva tedna nazaj, obenem pa dobro preučil tudi nasprotnika, ki Sloveniji, po oceni selektorja, ne more presenetiti. Naj spomnimo, državi sta se doslej pomerili že sedemkrat, nazadnje v minulih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo: “Švico poznamo, ne pričakujem večjih presenečenj. Nasprotnik razpolaga z vrhunskimi posamezniki, kot so Stephen Lichsteiner, Xherdan Shaqiri, Haris Seferovic in drugi. Že sam pogled na igralski kader je dovolj zgovoren, zanemariti pa ne smemo niti njihove udeležbe na zadnjem svetovnem prvenstvu.”

Čeprav je Švica ob Angliji prvi favorit skupine za uvrstitev na EURO 2016, pa ima tudi Slovenija svojo računico, česar ni pozabil omeniti tudi Katanec: “Šele začeli smo s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo, vsaka tekma pa se začne z rezultatom 0:0. V nogometu se stvari spreminjajo z veliko hitrostjo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…