Včerajšnji poraz Slovenije v švicarskem Baslu še vedno odmeva. V mini ponovitvi belgijskega Charleroija izpred petnajstih let je slovenska izbrana vrsta zapravila nemogoče in potem ko je še do 80. minute vodila z dvema zadetkoma prednosti, v petnajstih minutah na boleč in predvsem naiven način prejela kar tri zadetke, zaradi katerih vrnitev v domovino zagotovo ni minila v dobri volji.


“Občutki so zagotovo slabi. Fantom nimam kaj… Mislim, imam jim za očitati. V slačilnici smo se že pogovorili. Čez dva dni je izredno pomembna tekma z Estonijo. Že sedaj je potrebno dvigniti glave, to je nogomet. Hitreje bi se morali učiti, isto napako kot proti Angliji smo storili tudi sedaj. Kar se pa tekme tiče, bi rekel, da je bilo petinsedemdeset minut ali pa še malce več, do prvega gola, idealno. Lahko bi dali še kakšen gol, nismo ga dali. Nogomet je takšen. Kaznovane so bile naše neumnosti,” je pred mikrofonom in kamero nacionalne televizije uvodoma dejal slovenski selektor Srečko Katanec, ki je pred zadnjimi tremi bitkami kvalifikacij za EURO 2016 izgubil tudi prvega strelca trenutne selekcije. Kot smo že poročali, Milivoja Novakovića po nesrečnem padcu na ramo, zaradi izpaha ključnice čaka šest do osem tednov okrevanja.

Po poškodbi Novakovića se je zdelo, kot da se je slovenska igra podrla, Slovenija pa je ob vstopu Nejca Pečnika zaigrala praktično brez moža v napadu. Katanec je igro slovenske reprezentance vse do prvega gola označil kot idealno, kljub temu pa po vprašanju, kaj je bilo narobe v zaključku in kaj ni steklo, ni bil najbolj navdušen: “Kaj ni teklo? Vi pa tudi sprašujete,” se je sprva odzval Katanec, nato pa le povedal nekaj več: “Videlo se je, da je bil določen pritisk. Po tisti kvazi enajstmetrovki… To so Švicarji storili odlično, po tem mogoče nismo bili več tako osredotočeni, zagotovo je padla osredotočenost. Žal so hitro dosegli prvi gol, če bi bilo še pet minut… Ampak sedaj o tem, kaj bi bilo, če bi bilo… Nogomet je to, čaka nas izredno težka tekma z Estonijo, ki bo še težja kot je bila ta. Moramo se pobrati, odigrati dobro tekmo in upati, da nam bodo določene situacije v tekmi šle v našo prid.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi Slovenci tekmovanje začeli z zmago

Slovenska izbrana vrsta do 16 let je 17. izvedbo Turnirja narodov (Torneo delle Nazioni) z…