Po sobotnem bolečem porazu s Švico časa za jokanje in obžalovanje za izgubljeni točkami ni. Slovence že jutri zvečer čaka nova preizkušnja, v Ljudskem vrtu se bodo izbranci selektorja Srečka Katanca pomerili z Estonijo, ki ima tri kroge pred koncem kvalifikacijskega ciklusa pred Slovenijo na tretjem mestu točko prednosti.


“Pripravljeni smo. Danes imamo še trening. Vsi, ki so z nami, so pripravljeni. Fantje bodo pripravljeni. Čaka nas še ena tekma, ki prinaša tri tekme in to je to. Sedaj pa vprašajte,” je uvodoma dejal selektor Katanec, ki v nadaljevanju ni želel izdati, koga bo jutri postavil v začetno enajsterico: “To boste videli jutri, pred tekmo boste dobili spisek. Ne bi šel nazaj. Tekmo ste videli, tudi sam sem jo še enkrat pogledal. Fantom sem povedal, da startamo z ne negativnega vidika na koncu, a 75 minut ne moremo izbrisati. Vemo, da smo dobri, da smo v formi, situacija na igrišču določa trenersko kariero, igralci in sodnik odločajo na igrišču. Odkar sem selektor, 75 minut še nismo tako dobro odigrali, taktično zrelo in pogumno. Jutri bo vse odvisno od situacije na igrišču, kaj pa bi bilo, če bi bilo, kaj bi moralo pri izidu 2:2 morali dati, kar bi moralo biti … Pa to sedaj ni jokanje. To ne prinaša točk. Kot trener sem vedno povedal, da je eno matematični rezultat, eno pa zadovoljstvo, ki ga vidiš na treningu, kako se poistovetiš z ekipo … To smo delali, tako da sem lahko prvič super zadovoljen kot trener.”

“Čaka nas izredno težka tekma. Nobena reprezentanca jih ni nadigrala, gre za izkušeno, čvrsto in borbeno ekipo, ki skupaj igra že deset ali petnajst let,” se je jutrišnjega nasprotnika dotaknil slovenski selektor, ki je še dodal, da naj gledalci ne pričakujejo lepe tekme: “Navijačem sporočam, naj si ne predstavljajo, da bo tekma lepa za gledanje. Estonci igrajo čvrsto, zelo jih spoštujem, reprezentanco kot je Estonija, se premaga na tak način, da igralci z določeno kakovostjo v določenem trenutku pokažejo vso svoje znanje, naredijo viška in znajo nekaj preigrati. Tak je današnji nogomet, če tega ni, je težko in bo težko. Še enkrat ponavljam, čaka nas izredno težka in čvrsta tekma, ne pričakovati lepega nogometa, saj ga ne bo, rabimo pa podporo navijačev vseh devetdeset minut.”

Za Slovenijo jutri vseeno šteje le zmaga, saj bi se Estonci, ki se bodo v zaključku kvalifikacij pomerili še z Anglijo in Švico, z zmago odlepili na štiri točke prednosti. Kljub temu pa Katanec poudarja, da jutrišnja tekma še ne bo odločilna: “Jutrišnja tekma ne odloča še o ničemer, kakor tudi tekma v Švici, tudi če bi zmagali ali remizirali, ne bi odločala o ničemer. Seveda pa želimo zmagati, to smo dva dni nazaj pokazali tudi v Švici. Tekmo želimo zmagati, še nikoli nisem naredil tega, da bi ekipo sestavljal tako, da bi že na začetku igrala na remi. Tega še nisem naredil in niti ne znam.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…