Članska reprezentanca nadaljuje s pripravami na nedeljski obračun s Škotsko. Slovenci so včeraj na zelenici NNC Brdo opravili še četrti trening, že pred njim pa sta nogometaše v slačilnici pozdravila tudi predsednik NZS Radenko Mijatović in Matjaž Jaklič, ki po odhodu Aleša Zavrla v Nyon opravlja vlogo vršilca dolžnosti sekretarja NZS.


Mijatović je nogometašem sporočil, da ga njihov pristop k tekmam in treningom v majici z državnim grbom navdaja z veseljem in optimizmom ter da verjame, da se bodo iz Glasgowa vrnili z ugodnim rezultatom. Pred nedeljskim dvobojem je pred sedmo silo stopil tudi selektor Srečko Katanec, ki je še enkrat ponovil, da bodo morali biti Slovenci pripravljeni tudi na ‘pretepanje’ domače reprezentance: “Trenutno smo vsi kompletni, priprave potekajo normalno. Imamo še nekaj treningov do same tekme, na katerih bomo preizkusili še nekaj zadev. Upam, da bodo fantje v pravi formi, da bo na Škotskem dobro. Biti moramo kompaktni, borbeni in na pravem nivoju. Če ne bomo takšni, nas bodo pohodili.

Ob tem je selektor znova opozoril, da rezultati Škotov ne kažejo dejanske slike, čeprav so nazadnje med tednom v prijateljski tekmi s skromno Kanado iztržili zgolj remi: “Ni mi jasno, kako so izgubili dve tekmi v kvalifikacijah, saj si tega niso zaslužili. Proti Slovakom so prejeli nesrečen zadetek, medtem ko so bili na igrišču celo boljši od Angležev. Škotska je dobra, borbena ekipa, ki trenutno nima dobrega točkovnega izhodišča in bo točke iskala proti nam. Na nas je, da jim to preprečimo. Če ne bomo skoncentrirani in žoga ne bo hitro potovala, nas čakajo težave. Fante zato pripravljamo na te situacije, kaj pa bo sama tekma prinesla, bomo še videli.”

Tudi Valter Birsa, ki v letošnji sezoni blesti v dresu Chieva, za katerega je dosegel že šest zadetkov in dodal še osem asistenc. Šempetrčan dodaja, da lahko Škote premagajo z visoko mero agresivnosti in igro po tleh: “Škoti so kvalitetna ekipa, ne glede na zadnje rezultate. Kar se tiče agresivnosti in borbe, bo potrebno biti na podobnem nivoju, kot bodo oni. Če bomo spustili žogo na tla, mislim, da imamo možnosti. Tri točke bi nas popeljale na zelo dobro pozicijo pred zaključnimi boji v septembru. Dejstvo pa je, da teh točk še nimamo. Potrebno si jih bo zaslužiti in upam, da nam bo uspelo.”

“Dokler bom lahko pomagal, bom to tudi počel, ne glede na to, koliko tekem bom odigral. Trenutno obstaja želja le po svetovnem prvenstvu oziroma zmagi nad Škoti,” je zaključil Birsa, ki bo v Glasgowu lovil že 85. nastop v dresu z državnim grbom, s čimer se uvršča zgolj za Boštjana Cesarja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dončić, kaj praviš na to?! Šeško spreten tudi na košarkarskem igrišču (VIDEO)

Benjamin Šeško trenutno velja za enega največjih talentov slovenskega nogometa. Jasno je, …