Mladinska reprezentanca Slovenije ta teden gostuje v Bosni in Hercegovini, kjer bo odigrala dve prijateljski tekmi z domačimi vrstniki.


Reprezentanci sta se prvič pomerili že včeraj popoldne, 1500 gledalcev pa na stadionu Pod Borićima v Bihaću ni videlo zadetkov. Kljub temu je bil selektor Primož Gliha zadovoljen s prikazanim in srečanje za spletno stran Nogometne zveze Slovenije pokomentiral z naslednjimi besedami: “To je bila odlična tekma, od katere se bodo lahko fantje marsikaj naučili. Na preizkušnji je bil naš karakter in moram priznati, da smo odigrali na zelo visokem nivoju, kljub odsotnosti kar petih standardnih nogometašev. Bošnjaki so individualno zelo močni, mi pa smo jim uspešno kosali z zelo disciplinirano igro.

Slovenske in bosansko-hercegovske upe nov obračun čaka že jutri popoldne, ko se bodo ob 15. uri pomerili v Vrnograču: “V roku 48 ur bomo odigrali še drugo zahtevno tekmo, kar je  zagotovo zelo dober test. Verjetno bomo igrali v identični postavi kot danes, kar je zelo pomembno tudi z vidika kvalifikacij, ki prav tako potekajo v strnjenem terminu. Utrujenost je seveda že sedaj velika, ampak bomo znova preizkusili karakter. Videli bomo, kako se bodo fantje odzvali.”

BOSNA IN HERCEGOVINA U19 0:0 SLOVENIJA U19

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenija v prvem polčasu razočarala, nato pa vendarle zanesljivo ugnala San Marino

Slovenska reprezentanca je odigrala še drugo tekmo v kvalifikacijah za Euro 2024 in vknjiž…