Varovanke Boruta Jarca so v novogoriškem Športnem parku v okviru 5.kroga kvalifikacij za svetovno prvenstvo pričakale reprezentanco Estonije. Glede na položaj na lestvici je bilo jasno, da bodo naša dekleta v vlogi izrazitih favoritinj, Estonke so bile pred tekmo namreč prikovane na dno razpredelnice z razliko v zadetkih 0:20.


Dekleta so upravičile vlogo favoritinj in povsem povozile gostujočo ekipo. V prvem polčasu se je dvakrat med strelce vpisala napadalka Lara Prašnikar, zadetek je dodala še igralka Pomurja, Kaja Korošec. Tudi v nadaljevanju smo spremljali prevlado domačink, v 73. minuti je vodstvo povišala Špela Kolbl, šest minut kasneje pa še avtogol ekipe s severa Evrope in v Gorici je odjeknila petarda. Tu pa se naše nogometašice še niso ustavile, zadnji žebelj v krsto baltske ekipe je v 89. minuti zabila Zala Kuštrin in postavila končnih 6-0.

Slovenija je vsaj začasno skočila na drugo mesto, kjer ima tako kot Wales 10 točk, vendar pa bodo Valižanke odigrale še tekmo z Grkinjami, ki bodo v torek tudi naslednje nasprotnice naših deklet.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Mencinger
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Branilec Olimpije na pragu reprezentance?

Ta teden je pričela s treningi tudi mladinska ekipa Olimpije, ki ji od minulega poletja s …