Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prijateljskem obračunu v Krškem se je rezultat ustavil pri 4:1 v korist varovank Boruta Jarca.

Na zadnjem testu sezone se je ekipi po odlični klubski sezoni v Avstriji pridružila tudi Mateja Zver, kar se je takoj poznalo na terenu. Napadalka St. Pöltna je bila namreč najboljša posameznica na terenu, potem ko se je dvakrat vpisala med strelke. A obračun so bolje začele Hrvatice, ki so povedle že na samem uvodu. Izabela Lojna je že po desetih minutah z izjemnim strelom ugnala Zalo Meršnik in svoje moštvo povedla v vodstvo. Izid 0:1 je dolgo ostal na semaforju nespremenjen, vse do zaključka prvega dela, ko so Slovenke uprizorile preobrat. Najprej je Zverova izid poravnala, potem ko je najprej priigrala strel z bele točke ter ga nato tudi uspešno realizirala, tik pred odhodom na odmor pa je lepo zaposlila še Laro Prašnikar, ki je poskrbela za vodstvo ob polčasu.

Kapetanka moštva Zverova se je z odlično igro izkazala tudi v drugem delu. Že v 58. minuti se je ponovno vpisala med strelke in vodstvo podvojila, ko je po dolgi podaji ugnala gostujočo vratarko Stephanie Bukovec. Le nekaj minut kasneje so se Slovenke veselile povišanja rezultata na 4:1. Po podaji iz kota je pred gostujočimi vrati najvišje skočila Lana Golob in dosegla svoj prvenec v dresu z državnim grbom. Do konca dvoboja so Slovenke še naprej imele več od igre in bile nevarnejše nasprotnice na terenu, a jim gostujoče mreže več ni uspelo zatresti.

Žensko reprezentanco že septembra čaka tudi začetek kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023 v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Prvič v zgodovini bo turnir najboljših ženskih reprezentanc imel 32 udeleženk, Slovenke pa se bodo za uvrstitev na mundial borile proti Franciji, Walesu, Grčiji, Kazahstanu in Estoniji. Slovenija bo prvi kvalifikacijski obračun odigrala 17. septembra v Estoniji.

Slovenija – Hrvaška 4:1 (2:1)
Zver (41′ 11m, 58′), Prašnikar (44′), Golob (65′); Lojna (10′)


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentančna okrepitev v Ljubljani

Novinke med žensko nogometno elito pri nas, so predstavile odmevno okrepitev na sredini ig…