Po začetku spomladanskega dela sezone v prvi ženski nogometni ligi, se tokrat za dekleta začenja reprezentančni premor. Članska reprezentanca bo med v okviru reprezentančne akcije gostovala v Rusiji in Nemčiji. Selektor Damir Rob je objavil spisek vabljenih igralk.


V šestem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2015 v Kanadi, bodo Slovenke v Moskvi (tekma se bo pričela ob 17.00 uri) gostovale pri domači reprezentanci Rusije. Slovenke se pred šestim krogom nahajajo na četrtem mestu skupine A, kjer imajo isti točkovni izkupiček kot tretja Rusija in peta Slovaška. Naši članski vrsti v Rusiji prav zagotovo ne bo lahko, a ob dejstvu, da so naše legionarke v odlični formi, bi se lahko nadejali novih treh točk, ki bi bile vsekakor zelo pomembne pred nadaljevanjem kvalifikacijskega ciklusa. Pričakujemo borbeno igro naših deklet in ob predpostavki, da so na prijateljski tekmi proti Bosni in Hercegovini v začetku meseca na težkem terenu odigrale odlično partijo, tudi tokrat optimistično gledamo na obračun z Rusijo.

Proti Nemčiji pa lahko pričakujemo povsem drugačno igro, saj so Nemke že v Kopru dokazale zakaj so trenutno ena najboljših reprezentanc na svetu. Na vseh petih tekmah, kolikor jih je Nemčija odigrala, moštvo ni prejelo niti zadetka, mrežo nasprotnic pa so zatresle kar štiridesetkrat. Na omenjeni tekmi, ki bo 10. aprila ob 18. uri odigrana v Mannheimu, bodo naše reprezentantke nastopile v sproščenem, a obenem tudi borbenem vzdušju, saj verjamemo, da bodo na igrišču pustile vsak atom moči.

seznam

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke še nikoli tako visoko!

Slovenska ženska reprezentanca je že nekaj sezon v vzponu, kar nam nakazuje tudi lestvica …