Evropsko kadetsko prvenstvo se ni pričelo po slovenskih željah. Slovenci so morali po prvi tekmi priznati premoč Čehom, ki so do treh točk prišli v četrti minuti drugega polčasa, ko je Vodiška po prostem strelu matiral Lingr. Zmaga Čehov sicer ni nezaslužena, saj so si v tekmi pripravili več priložnosti.


Evropsko prvenstvo – prvi krog skupinskega dela. Sodnik: Marius Avram.
Sliven: stadion Hadži Dimitar.
ČEŠKA U17 1:0 SLOVENIJA U17
Lingr (44′)

ČEŠKA
[team1]

SLOVENIJA
[team2]

Po uvodnih minutah tipanja so v deveti minuti prvi zapretili Čehi, a je Sadilek meril mimo gola. Štiri minute so slovenski branilci blokirali strel Šašinke, v 18. minuti pa je bil po strelu Holika na mestu vratar Vodišek. Dve minuti zatem so prvič zapretili tudi Slovenci, a je češki vratar Jedlička po poizkusu Elšnika žogo izbil v kot. Čehi so odgovorili že v 21. minuti, ko pa so branilci uspešno odbili strel Lingra. Čehi so v nadaljevanju prvega polčasa zapretili še dvakrat, vendar je bil po strelih Richerta in Čermaka na pravem mestu Vodišek. Zadnji poizkus v prvem polčasu je pripadel Slovencem, a je bil Jedliček po strelu Gučka dobro postavljen.

Drugi polčas se je pričel po slovenskih željah, saj je Elšnik zapretil že v uvodni minuti nadaljevanja, a zgrešil okvir vrat. Slovenci so bili za zapravljeno priložnost hitro kaznovani, saj je v 44. minuti Češka povedla. Neposredno iz prostega strela je bil uspešen Lingr in kot se je izkazalo kasneje, postavil tudi končni izid srečanja. V nadaljevanju sta obe ekipi poizkusili še z nekaj streli, a nevarnejših poizkusov ni več bilo. Za Slovenijo je v 74. minuti sprožil Mlakar, a je Jedlička še enkrat več odbil. Čehi so v uvodni minuti sodniškega dodatka zapretili še preko Turyne, a se je z obrambo izkazal Vodišek. Tik pred zadnjim sodniškim žvižgom pa je češka vrata zgrešil še Rom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kekovi izbranci novembra proti Romuniji in Črni gori

Slovenska nogometna reprezentanca bo v novembru odigrala pripravljalni tekmi proti repreze…