V Nici so opravili žreb kvalifikacijskih skupin za EURO 2016, ki ga bodo gostila francoska mesta Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nica, Pariz, St. Etienne in Toulouse. Slovenija se bo na svoje drugo evropsko prvenstvo skušala prebiti iz skupine E, kjer se bodo udarili z Anglijo, Švico, Estonijo, Litvo in San Marinom.


UEFA se je že pred časom odločila za spremembo tekmovalnega sistema, saj bo namesto dosedanjih 16 reprezentanc v Franciji prvič tekmovalo 24 izbranih vrst, ki bodo razvrščene v šest skupin, v izločilni del tekmovanja pa se bodo ob prvo in drugouvrščeni reprezentanci uvrstile še štiri najbolje tretjeuvrščene reprezentance. Drugačen je tudi kvalifikacijski sistem, 53 reprezentanc bo razvrščenih v devet skupin. Na evropsko prvenstvo se bosta neposredno uvrstili prvouvrščeni reprezentanci, pridružila pa se jim bo še najboljša tretjeuvrščena reprezentanca kvalifikacij, medtem ko se bo ostalih osem tretjeuvrščenih moštev za preboj na evropsko prvenstvo pomerilo v dodatnih kvalifikacijah.

Spored kvalifikacijskih tekem naj bi bil znan že danes popoldne. Če se bomo Slovenci še drugič veselili uvrstitve na evropsko prvenstvo, pa bo znano najkasneje jeseni prihodnje leto, ko se bodo kvalifikacije tudi zaključile.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Slovenke ligo narodov pričele s porazom

Ženska reprezentanca Slovenije je na svoji prvi tekmi lige narodov doživela poraz proti Če…