Člansko izbrano vrsto Slovenije v začetku junija čaka južnoameriška turneja, izbranci selektorja Srečka Katanca se bodo 4. junija najprej pomerili z Urugvajem, tri dni zatem pa bodo gostovali še pri Argentincih. Igralci so se že zbrali na Brdu pri Kranju, a na zbor ni bilo Kevina Kampla!


Razlog za to se ne skriva v poškodbi, zaradi katerih je 23-letni vezist v preteklosti že izpustil kakšno od reprezentančnih akcij, ampak v odločitvi kluba. Vodstvo RB Salzburga Kamplu namreč ni dalo dovoljenja za prihod igralca, saj tokratne tekme niso v uradnih reprezentančnih terminih Mednarodne nogometne zveze. Selektor reprezentance Srečko Katanec nad dejanjem avstrijskega prvaka razočaran, a je obenem poudaril, da imajo klubi za to vso pravico: “Kampla ni. Vse nadaljnje informacije iščite od njegovega menedžerja in kluba. Ne vem, kdo se je spomnil, da ni termina Fifa. A obenem ne vem, zakaj Salzburg pusti peterico, da igrajo za Avstrijo, njega pa ne. A to je zdaj brez veze. Vem, da ga ni in to je to. Morda je tudi moja napaka, ker nisem razmišljal o tem, da to ni termin Fifa, a ne vem, kdo si je izmisli, da reprezentance lahko igrajo prijateljske tekme, ko ni termina. Klubi imajo seveda pravico, da igralcev ne pustijo na reprezentančno akcijo.”

Kot so zapisali na MMC portalu RTV Slovenije selektor Katanec še razmišlja o tem, če bi Kampla nadomestil z novincem. In če za zaključek še malce špekuliramo, to verjetno že pomeni, da bi lahko Kampl v kratkem zamenjal delodajalce.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Šok za Dance v Astani, Slovenija po dveh krogih na vrhu kraljuje sama

Na preostalih obračunih slovenske skupine H kvalifikacij za evropsko prvenstvo so se rezul…