Izbrana vrsta Slovenije na zelenici Windsor parka ni uspela prekiniti niza neporaženosti Severnih Ircev, ki so se porazu izognili že desetič zapored. Slovenci so v tretjem gostovanju v Belfastu doživeli še drugi poraz, zmagovalca je z golom ob koncu prvega polčasa odločil domači debitant Washington. Slovenija, ki si je v tekmi z malo priložnosti pripravili nekaj situacij, je bila najbližje izenačenju v 66. minuti, ko pa je Novaković zapravil najstrožjo kazen.


Mednarodna prijateljska tekma. Sodnik: Kristo Tohver.
Belfast: Windsor park, 13.500 gledalcev.
SEVERNA IRSKA 1:0 SLOVENIJA
Washington (41′)

Menjave
Severna Irska:
Hughes – McAuley (46′), Lafferty – Ward (60′), Dallas – Ferguson (60′), Magennis – Washington (70′), McLaughlin – Smith (71′), McGinn- McNair (79′)
Slovenija:
Vrhovec – Kurtić (46′), Novaković – Iličić (46′), Stojanović – Skubic (61′), Kirm – Verbič (62′), Črnic – Bezjak (75′), Struna – Cesar (80′)

Rumeni kartoni
Severna Irska:
Ward, Washington, Evans
Slovenija:
Oblak, Vrhovec

SEVERNA IRSKA
[team1]

SLOVENIJA
[team2]

V prvi polovici polčasa se ni dogajalo kaj prida, čeprav so Slovenci zapretili že v uvodnih minutah, ko je pred golom domačih najprej poskušal Bezjak, nato pa je slabo zaključil Skubic, ki je z desne strani sprožil daleč mimo desne vratnice. Prav Skubic je zatem nevarno prodrl proti sredini, z globinsko podajo zaposlil Bezjaka, ki pa je s težkega položaja in s strelom z desne strani kazenskega prostora zatresel zgolj zunanji del mreže. V drugi polovici prvega polčasa so pobudo prevzeli gostitelji, a še pred prvo nevarnejšo akcijo Severnih Ircev je v 27. minuti poskušal Iličić, ki pa je meril v dobro postavljenega Carrolla. Nato so pobudo prevzeli domači nogometaši, nocojšnji debitant Washington je bil dvakraten nevaren za slovenska vrata. V prvi situaciji, ko je pred kazenskim prostorom Slovenije žogo zapravil Kurtić, Washington je krenil po levi strani kazenskega prostora, a je Oblak pravočasno zapustil svoja vrata in odbil strel napadalca londonskega QPR-a. Vratar madridskega Atletica pa je moral mlademu Severnemu Ircu priznati premoč v 41. minuti. Vratar Carroll je poslal dolgo žogo v napad, Washington je najprej dobil dvoboj s Samardžićem, nato na tla položil še Skubica, preigral Cesarja in po tem ko je osmešil praktično celotno slovensko obrambo, na napačni nogi dobil še Oblaka in zadel za vodstvo domačinov.

Katanec je pred nadaljevanjem v slačilnici pustil Kurtića in Iličića, namesto njiju pa v igro poslal Vrhovca in Novakovića, ki je v 66. minuti zapravil priložnost za izenačenje. Samardžić je po rokoborskem prijemu Evansa priigral najstrožjo kazen, ki pa je Novaković ni pretvoril v zadetek, saj je namero Ljubljančana prebral vratar Carroll in domače obdržal v vodstvu. Še pred tem, v sedmi minuti nadaljevanja, se je zaiskrilo v kazenskem prostoru Slovenije, ko je Ward oviral Oblaka, ki pa je tako kot tudi Washington pri domačih zaradi petelinjenja porumenel. Po zapravljeni slovenski enajstmetrovki je bilo (pol)priložnosti bore malo. Gostitelji so prvo nevarnejšo akcijo v drugem polčasu izpeljali v 73. minuti, ko je po levi strani krenil Lafferty, ki je s predložkom na bližnjo vratnico našel Magennisa, ki pa je na slovensko srečo zgrešil okvir gola. V 89. minuti je domače znova reševal Carroll. Stojanović je nevarno prodrl po desni strani, na robu kazenskega prostora našel Črnica, debitant pa je žogo namestil Birsa, ki je streljal v spodnji levi kot, a se je z odločnim posredovanjem izkazal čuvaj domače mreže.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mijatović o Keku: “Sodelovanje ni bilo nikoli vprašljivo.”

Po včerajšnjem pomembnem rezultatu v Ligi Narodov, ko je Slovenija z remijem proti Švedski…