Slovensko reprezentanca jutri čaka še druga prijateljska tekma v letošnjem letu. Po Makedoniji, ki jo je slovenska izbrana vrsta ugnala z reprezentančnim prvencem Romana Bezjaka, čaka izbrance selektorja Srečka Katanca precej zahtevnejši nasprotnica, Severna Irska, ki jo je Slovenija v štirih tekmah ugnala enkrat.


Severni Irci, ki so si pred meseci zagotovili sploh prvo uvrstitev na evropsko prvenstvo, so morali Sloveniji priznati premoč v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2010. Tokratni nasprotniki so bili tudi v Ljudskem vrtu trd oreh, saj je Slovenija odpor strla šele v zaključnih minutah, ko je v 83. minuti gostujočo mrežo načel Milivoje Novaković, minuto zatem pa je bil uspešen še Zlatan Ljubijankić. Slovenci na zelenici Windsor Parka, ki bo gostil tudi jutrišnji obračun, še čakajo na zmago, leta 2009 so gostitelji slavili z golom Warrena Feeneyja, dve leti zatem dvoboj jutrišnjih nasprotnikov ni ponudil zadetkov. V jutrišnjem dvoboju, ki se bo pričel ob 20:45, pa bodo skušali Slovenci prekiniti niz devetih tekem severnoirske neporaženosti.

Katanec bo lahko v Belfastu z izjemo Mihe Zajca in Luke Krajnca, ki sta se po tekmi z Makedonijo pridružila mladi izbrani vrsti, računal na vse razpoložljive moči. Tudi na Valterja Birso in Eneja Jeleniča, ki sta izpustila petkov trening, včeraj, ko je izbrana vrsta še zadnjič trenirala na domačih tleh, pa sta se že pridružila moštvu. Brez težav je treniral tudi Rene Krhin, ki je v prvem polčasu dvoboja z Makedonijo prejel udarec v koleno. “Čaka nas težka tekma. Vemo, kakšen je njihov način igre, gre za agresivno reprezentanco, ki igra na dolge žoge, na kar moramo biti pripravljeni. Ko bo možno, moramo žogo spustiti na tla in odigrati kot znamo,” je dejal vezist španske Granade.

Izbrana vrsta je dopoldne že odpotovala proti Severni Irski, pred nekaj minutami pristala na letališču v Belfastu, danes pa jo čaka tudi uradni trening pred jutrišnjo preizkušnjo. “Nekaj pozitivnega vidim v teh novostih. Novinci se dobro vključujejo, mislim, da bodo ob pomoči starejših hitro povsem prilagojeni na to okolje,” je zaključil Miral Samardžić, ki bi lahko jutrišnji dvoboj pričel od prve minute.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šporar in druščina še naprej neporažena

Drugi dan desetega meseca leta 2022, je bil rezerviran za večerni derbi Grške prve lige. V…