Mladinska reprezentanca Slovenije je na turnirju Valentina Granatkina v tretjem obračunu prišla do prve zmage in skupinski del tekmovanja končala na drugem mestu in bo v nadaljevanju turnirju igrala za uvrstitev med petim in osmim mestom.


Naši so tokrat za razliko od prejšnjih dveh obračunov, srečanje končali v polni zasedbi, so pa z igralcem manj v 74. minuti ostali Moldavci, saj je drugi rumeni karton prejel Macritchii. Za zmago Slovenije sta poskrbela Vidovič in Gajič, oba zadetka pa sta padla po strelih z glavo. Vidovič je v 15. minuti zadel po podaji iz leve strani igrišča, Gajič pa je po lepem predložku v slogu največjih mojstrov v 69. minuti postavil končni izid. Oba zadetka pa si lahko ogledate na tej povezavi. Primož Gliha, selektor slovenske reprezentance, je bil po tretji tekmi zadovoljen z rezultatom, nekoliko manj pa z igro: “Bila je težka tekma. Nisem zadovoljen z igro, a šteje rezultat, ki se je tokrat obrnil v našo korist.”

Slovence v naslednjem obračunu čaka dvoboj z Iranom, ki bo na sporedu v petek ob 9. uri dopoldne po slovenskem času.

SLOVENIJA U-19 2:0 MOLDAVIJA U-19
Strelci: Vidovič (15), Gajič (69)
Slovenija: Sorčan, Kumer, Poljanec, Vokić, Taneski, Lorbek, Ožbolt (55 Adamič), Gajič (77 Petrovčič), Krivičič, Vidovič (64 Plavšič), Nemanič. Selektor: Primož Gliha.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: NZS predstavila reprezentančni dres za EURO

Nogometna zveza Slovenije je predstavila drese, s katerimi bodo najboljši slovenski nogome…