Mladinska reprezentanca Slovenije je na turnirju Valentina Granatkina v tretjem obračunu prišla do prve zmage in skupinski del tekmovanja končala na drugem mestu in bo v nadaljevanju turnirju igrala za uvrstitev med petim in osmim mestom.


Naši so tokrat za razliko od prejšnjih dveh obračunov, srečanje končali v polni zasedbi, so pa z igralcem manj v 74. minuti ostali Moldavci, saj je drugi rumeni karton prejel Macritchii. Za zmago Slovenije sta poskrbela Vidovič in Gajič, oba zadetka pa sta padla po strelih z glavo. Vidovič je v 15. minuti zadel po podaji iz leve strani igrišča, Gajič pa je po lepem predložku v slogu največjih mojstrov v 69. minuti postavil končni izid. Oba zadetka pa si lahko ogledate na tej povezavi. Primož Gliha, selektor slovenske reprezentance, je bil po tretji tekmi zadovoljen z rezultatom, nekoliko manj pa z igro: “Bila je težka tekma. Nisem zadovoljen z igro, a šteje rezultat, ki se je tokrat obrnil v našo korist.”

Slovence v naslednjem obračunu čaka dvoboj z Iranom, ki bo na sporedu v petek ob 9. uri dopoldne po slovenskem času.

SLOVENIJA U-19 2:0 MOLDAVIJA U-19
Strelci: Vidovič (15), Gajič (69)
Slovenija: Sorčan, Kumer, Poljanec, Vokić, Taneski, Lorbek, Ožbolt (55 Adamič), Gajič (77 Petrovčič), Krivičič, Vidovič (64 Plavšič), Nemanič. Selektor: Primož Gliha.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Poraz Slovenije za končno drugo mesto

Slovenska reprezentanca do 16 let je na zadnji tekmi Turnirja narodov klonila proti reprez…