Tretja sreda v devetem mesecu leta 2022 je bila rezervirana za tekme prvega kroga v skupini 13. kvalifikacij za U19 Evropsko prvenstvo 2023 v Belgiji. Ta skupina četverice, ki se meri v dveh mestih na Nizozemskem je popoldne odigrala uvodni srečanji. Domačini so šele v zadnji tretjini strli odpor Moldavcev, čeprav so oranžni prevladovali domala vso tekmo. Desni krilni napadalec Juventusa Bayren Strijndonck in napadalec Devin Haen iz domače lige sta zabila gola za končno zmago 2:0.


  • Assen: SEVERNA IRSKA – SLOVENIJA 2:2 (2:0) Kelly 33′ in 39′ ; Kuzmić 76′ , Čuber Potočnik 90′

🇬🇬 SEVERNA IRSKA: Clarke, Forbes, McConville, Spencer, Carson, Kelly (od 93′ Sloan), Robinson, Lindsay (od 88′ Wightman), Scannell, Kirk, Marshall (od 80′ Glenfield),

🇸🇮 SLOVENIJA: Dermastija, Klašnja, Trdin, Kuzmić, Milić, Selan, Ilenič (od 71′ Krupić), Lorber (od 71′ Turudija), Kljun (od 88′ Zulić), Kasalo (od 46′ Potočnik), Černe (od 79′ A.Ristić)

Glavni sodnik naše prve kvalifikacijske tekme na turnirju je bil 29-letni Sayat Karabayev iz Kazahstana, ki je pokazal 9 rumenih kartonov na tekmi, kjer je vladalo sveže ozračje. Prvi polčas je pripadel otočanom, ki so z goloma Patricka Kellya dobili prvi polčas. Vsestranski vezist, ki bo prihodnji mesec polnoleten, je od tega poletja član angleškega West Hama. Oba gola so dosegli po kotih in oba je Kelly dosegel z glavo.

V drugem polčasu je naš selektor opravil vseh pet možnih menjav, kar je prineslo priključek. Sredi drugega polčasa se je pod prvi slovenski gol na turnirju podpisal kapetan in desni bočni branilec Mure Srđan Kuzmić. Od prve minute drugega polčasa je v igro vstopil 17-letni Jaka Čuber Potočnik, ki je v izdihljajih tekme prinesel točko slovenski izbrani vrsti. Tekel je že podaljšek, ko je Jaka izvajal prosti strel in iz kakih 18 metrov zabil pod prečnik vrat Josha Clarkea.

Naslednji, 2. krog:

Sobota, 24.9. ob 15:00

  • Hardenberg: SLOVENIJAMOLDAVIJA
  • Assen: NIZOZEMSKA – SEVERNA IRSKA

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani tekmovanje v ligi prvakov zaključili z remijem

Mladi nogometaši Domžal, slovenski državni prvaki do 19 let, so na povratnem obračunu prot…