Po stari celini te dni potekajo kvalifikacijski turnirji reprezentanc do 19. leta starosti. Na Nizozemskem, kjer igra četverica, med njimi tudi Slovenija v skupini 13. je v soboto igrala drugi krog. Po uvodnem remiju in točki proti otočanom, so se varovanci Tončija Žlogarja pomerili z vrstniki iz Moldavije. Dežela med Ukrajino in Romunijo na vzhodu Evrope se počasi a vztrajno dviga tudi na reprezentančnem nivoju. Pred meseci so denimo njihove vrstnice v Brežicah igrale podoben turnir…Istočasno je v mestu Assen igral drugi par skupine. Nizozemci so gostili Severne Irce in so se z njimi razšli brez golov in z delitvijo točk.


  • Hardenberg: SLOVENIJA – MOLDAVIJA 4:0 (2:0) Čuber Potočnik 21′ (11m) in 63′, Černe 29′, Turudija 73′

🇸🇮 SLOVENIJA: Dermastija, Klašnja, Zulić, Ilenič (od 77′ Kerezović), Kuzmić (od 77′ Kamenšek Pahič), Lorber, Milić, Selan (od 69 Krupić), Kljun (od 69′ Turudija), Černe (od 69′ A.Ristić), Čuber Potočnik

🇲🇩 MOLDAVIJA: Dumenco, Axenti (od 69′ Bordian), Martin, Morozan, Coliş, Bitlan (od 69′ Costin), Gau, Lupan, Covalschi (od 46′ Sajin), Scitaru (od 46′ Nacu), Bejan (od 69′ Lupascu)

Po odličnem zaključku minule, uvodne tekme proti severnoirski izbrani vrsti je s tisto ekipo naš selektor tudi začel drugi preizkus turnirja. Na koncu je to prineslo željen rezultat, kar pomeni, da so naši fantje tudi po drugem krogu med neporaženimi.

Tekla je dvajseta minuta, ko je bil nad krilnim vezistom in članom Celja Ninom Milićem storjen prekršek, ki ga je kazahstanski sodnik Karabajev dosodil za najstrožjo kazen. K žogi je pristopil 17-letni slovenski legionar, Jaka Čuber Potočnik, ki se za žogo podi v Nemčiji. Z močnim strelom je ugnal vratarja Romana Dumenca za vodstvo Slovenije. Osem minut kasneje je semafor kazal že 2:0 v našo korist. Strelec prvega gola na tekmi in tistega za remi z uvodne tekme, se je tokrat izkazal s podajo, ki jo je v gol pretvoril napadalec drugoligaša (Roltek Doba) Gašper Černe.

Po osemnajstih minutah igre v drugem polčasu, je Slovenija vodila že 3:0. Drugi gol na tekmi in tretjega na turnirju je dosegel napadalec kozličkov, podal pa mu je strelec drugega gola tekme. Štiri minute po vstopu v igro, je četrti slovenski gol zabil domžalski vezist Luka Turudija in tako postavil končni izid tekme. Trije strelci, odlična igra in števine priložnosti dajejo upanje na dobro tekmo v torek z gostitelji turnirja.

LESTVICA PO DVEH KROGIH :

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bodo vse tekme v Stožicah? NZS pravi, da ni še nič določeno.

Potem ko je Nogometna Zveza Slovenije presenetila s hitro izdajo kart za prihajajoče obrač…