Slovenska izbrana vrsta se iz Katarja vrača s porazom. Četa selektorja Srečka Katanca je v Dohi prikazala dva različna polčasa, v prvem so Slovenci prevladovali in si pripravili kar nekaj zrelih priložnosti, v drugem pa so si v obrambi privoščili preveč napak, kar so Katarci izkoristili že v uvodni minuti nadaljevanja, ko je zadel Hassan. Domači so po vodstvu zapretili še nekajkrat, a je Slovenijo višjega poraza rešil Oblak. Slovenci so že v prvem polčasu imeli nekaj priložnosti, da bi srečanje odločili v svojo korist, a so bili za zapravljene strele kaznovani s porazom.


Prijateljska tekma.
Doha – stadion Abdullah bin Khalifa, 300 gledalcev.
KATAR 1:0 SLOVENIJA
Hassan (46′)

Katar – začetna enajsterica: Al Sheib, Hassan, Hatem, Mohamed, Muftah, Asadalla, Mohammed, Abdulla Tresor, ElSayed, Muntari, Abakar.

SLOVENIJA
[team1]

Menjave: Berić – Matavž (46′), Bezjak – Rotman (56′), Omladič – Lazarević (59′), Krajnc – Maroh (65′), Brečko – Struna (77′), Kirm – Verbič (77′)

Slovenci so zelo dobro krenili v srečanje z gostiteljico svetovnega prvenstva 2022. Kot prvi pa je v šesti minuti nevarno zapretil Verbič, debitant v članski izbrani vrsti, ki je prodrl pred kazenskim prostorom Katarja in po tleh sprožil z 20 metrov, a je poizkus za las zgrešil desno vratnico. Celjski vezist je bil vpleten tudi v akcijo iz 11. minute, ko je Kampl ukradel žogo globoko na polovici Katarja, Vojničan pa je po podaji Kampla utekel po desni strani kazenskega prostora in pred golom našel Matavža, ki pa je ob levi vratnici nastreljal zgolj vratarja Al Sheiba. Domači so prvo nevarnejšo akcijo izpeljali v 17. minuti, ko je po predložku z desne strani igrišča z glavo sprožil Muntari, a je bil Oblak na pravem mestu. Tri minute kasneje je Kampl s predložkom zaposlil Matavža, ki pa je z glavo meril v naročje domačega vratarja. Po dobre pol ure igre, v 29. minuti, se je po napaki domače obrambe pri strelu znašel še Kampl, ki je nevarno sprožil z desne strani kazenskega prostora, a se je z zanesljivo obrambo izkazal Al Sheib. Slovenci so si najlepšo priložnost priigrali v 39. minuti, ko je Stojanović lepo preigraval dva svoja čuvaja, Matavž je predložek prepustil Lazareviću, ki pa je z ugodne pozicije meril preko vrat. Kot zadnji je v prvem polčasu poizkusil še Mertelj, ki je sprožil s precejšnje razdalje, a je Al Sheib žogo še pravočasno skril pred Matavžem.

V uvodni minuti drugega polčasa pa hladen tuš za Slovenijo, Stojanović je žogo slabo podal na drugo stran igrišča, nato pa v kazenskem prostoru še slabše izbijal, z 20 metrov je sprožil eden domačih nogometašev, žoga se je odbila do neoviranega Hassana, ki je z leve strani kazenskega prostora sprožil v nasprotni kot in matiral nemočnega Oblaka. Vodstvo Katarja je Slovence povsem šokiralo. Hassan je s precejšnje razdalje sprožil tudi v 48. minuti, Oblak je strel odbil, nato pa zaustavil še poizkus Muntarija, ki je bil ob levi vratnici povsem osamljen. Katarci so nevarno akcijo izpeljali tudi v 54. minuti, ko je Hatem izkoristil počasno vračanje slovenskih nogometašev, streljal z roba kazenskega prostora, meril v zgornji levi kot vrat Oblaka, ki pa se je izkazal z dobro obrambo. Slovenci so prvo nevarnejšo akcijo izpeljali v 56. minuti, ko je znova prodrl Stojanović, želel pred golom zaposliti Verbiča, ki pa ga je oviral Bezjak, saj je tudi sam želel streljati, žoga pa je tako končala le preko gola. Katarci so odgovorili še v isti minuti, ko pa je Oblak dobro krenil iz vrat in Muntariju preprečil boljši zaključek. Po uri igre si je napako privoščil še Anđelković, česar pa na slovensko srečo ni izkoristil Asadalli. Po uri igre si je napako privoščil še Anđelković, česar pa na slovensko srečo ni izkoristil Asadalli. V 62. minuti je z novim poizkusom zapretil še Muntari, a z lob udarcem žogo spravil preko gola. Slovenci so iskali izenačenje, do katerega pa niso prišli, v 66. minuti je z 20 metrov streljal Verbič, vendar meril preveč po sredini, Al Sheib pa je z nekaj težavami žogo uspel ukrotiti. Katarci so v 75. minuti slovensko mrežo zatresli še drugič, a je bil Mohamed pred strelom v prepovedanem položaju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenska reprezentanca je dobila nasprotnike kvalifikacij za evropsko prvenstvo

Znani so nasprotniki slovenske mlade reprezentance do 21 let za kvalifikacijski del evrops…