Člansko izbrano vrsto ob 18. uri čaka prijateljska tekma s Katarjem, še prej pa bodo na zelenico pritekli mlajši kolegi. Reprezentanca do 21 let se bo ob 15. uri v Celju pomerila z makedonskimi vrstniki. Slovenci želijo predstavo s tekme z Ukrajino dvigniti na višji nivo in se v Areni Petrol, kjer si bo srečanje možno ogledati zastonj, predstaviti v dobri luči.


“Prvi polčas smo odigrali po pričakovanjih, saj je bila to za nas prva tekma po dolgem času, medtem ko so Ukrajinci, ki so tudi sicer zelo kakovostna reprezentanca, že uigrani. Bistveno bolj zadovoljen sem bil z drugim delom, s katerim smo opravili superiorno. Ukrajinci so namreč v drugem polčasu prišli zgolj štirikrat do našega kazenskega prostora, kar je prava redkost,” se je minulega obračuna z Ukrajino, ki je v Kopru slavila z 0:2, v pogovoru za spletno stran NZS dotaknil selektor Primož Gliha. Nekdanji napadalec, ki je z desetimi reprezentančnimi zadetki še vedno šesti strelec Slovenije, bo v primerjavi z obračunom na Bonifiki v začetni enajsterici posegel po največ dveh spremembah: “Proti Makedoniji bomo imeli podobno izhodišče, kot na zadnji preizkušnji z Ukrajinci. Morda bom tekmo začel z eno, dvema spremembama, saj želim dati priložnost tudi nekaterim drugim igralcem. Fantom sem te zadeve razložil. Mi moramo standardizirati reprezentanco, kar pomeni, da je ogrodje ekipe znano, temu pa se bomo od tekme do tekme prilagajali.”

Zaradi poškodb tokrat v mladi reprezentanci ni Luke Zahovića in Andraža Šporarja, drugega in tretjega strelca državnega prvenstva, zato ne čudi, da Gliha pogreša pravega strelca: “Eksekutor ni običajen igralec, on naredi tisto, kar drugi ne morejo. Tu gre že za različne karakterje, osebnosti. Če bi bilo doseganje zadetkov lahko delo, potem bi bilo na tekmah dvajset golov. Vsak ne more zabiti gola. Na tem segmentu je potrebno ogromno delati, če želiš, da bo igralec, ki ni ‘golgeter’, dosegal zadetke.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenska reprezentanca je dobila nasprotnike kvalifikacij za evropsko prvenstvo

Znani so nasprotniki slovenske mlade reprezentance do 21 let za kvalifikacijski del evrops…