Slovenska reprezentanca do 19 let je danes ob 12. uri odigrala drugo kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo, ki bo kasneje tega leta na Malti. Varovanci Antona Žlogarja so kljub solidni obrambni predstavi v napadu pokazali premalo in se razšli z neodločenim rezultatom 0:0.


Sicer so v prvem polčasu Slovenci imeli več žoge v svojih nogah, a število nevarnih akcij je bilo na italijanski strani. Izkazal se je Empolijev vratar Lovro Štubljar, ki je v 17. minuti obranil nevaren strel Dellavaleja. Drugi polčas pa je bil povsem po noti naših zahodnih sosedov, ki so večkrat preizkusili Štubljarja, izstopalo pa je izbijanje Kuzmića iz golove črte. Slovenija si večjih priložnosti ni priigrala, strelov v okvir vrat pa ni imela.

Zadnja tekma Slovencev bo v torek ob 12. uri proti reprezentanci Nemčije, ki je gostitelj turnirja. Za napredovanje na EURO bi potrebovali zmago, obenem pa Italija proti Belgiji ne bi smela slaviti.

SLOVENIJA U19 – ITALIJA U19 0:0 (0:0)

Slovenija U19: Štubljar – Milić, Zulić (od 90′ Trdin), Klašnja, Kuzmić, Ilenič – Lorber, Selan (od 79′ Sitar), Turudija (od 60′ Kamenšek Pahič) – Černe (od 46′ Marsetič), Čuber Potočnik (od 79′ Kasalo). Selektor: Anton Žlogar.

Italija U19: Palmisani – Chiarodia (od 70′ Regonesi), Mane, Dellavalle, Kayode – Kumi (od 70′ Lipani), Faticanti, Pisilli – Vignato (od 89′ Koleosho), Esposito, Hasa (od 28′ Raimondo). Selektor: Alberto Bollini.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Še en nesrečni zgodnji rdeči karton Slovencem preprečil pot v četrtfinale

Slovenska reprezentanca se je v sklepnem krogu skupinskega dela na evropskem prvenstvu do …