Slovenska reprezentanca do 18 let je včeraj na turnirju Vaclava Ježka odigrala še drugo srečanje. Po Slovaški so izbranci selektorja Igorja Benedejčiča ugnali še reprezentanco ZDA. Potem ko se je redni del končal z remijem, so o zmagovalcu odločale enajstmetrovke.


Prvi polčas dvoboja z Američani ni ponudil zadetkov, v nadaljevanju pa so se vodstva veselili reprezentanti ZDA. Slovenci so se tako podali v lov na zaostanek in do izenačenja prišli pet minut pred koncem obračuna, ko je ameriško mrežo zatresel prvi mož Slovenije, Jan Mlakar. Nekdanji član Domžal, ki je sedaj član Fiorentine, je sicer zapravil najstrožjo kazen, zato pa za hrbet ameriškega vratarja pospravil odbito žogo. Rezultat se do izteka rednega dela srečanja ni več spremenil, tako so nogometaši pristopili k izvajanju enajstmetrovk, pri katerih so bili uspešnejši Slovenci. V polno so zadeli Sven Šoštarič Karić, Jan Mlakar in Janez Pišek.

Danes je na turnirju prost dan, jutri pa se bodo Slovenci z Rusi pomerili za prvo mesto v skupini.

SLOVENIJA 4:2 (1:1) ZDApo enajstmetrovkah
Mlakar (85′)
Uspešni izvajalci enajstmetrovk: Šoštarič Karić, Mlakar, Pišek.

Slovenija: Vodišek, Čoralić, Šoštarič Karić, Ogrinec, Mlakar, Petrović, Sredojević, Pišek, Rom, Bužinel, Petric. Igrali so še: Novak, Ficko, Štor, Vekić, Pečnik, Kambič, Pušnik. Selektor: Igor Benedejčič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi slovenski up bo zaradi poškodbe odsoten več mesecev

Mladi slovenski reprezentant Nik Prelec, ki zastopa mlado ekipo Sampdorie, si je na nedavn…