Fantovska selekcija je z včerajšnjo tekmo proti Rusiji sklenila skupinski del Turnirja narodov. Izbranci selektorja Agrona Šalje so po dveh visokih porazih z ZDA in Anglijo presenetili veliko Rusijo ter vknjižili prve točke, s katerimi so zasedli tretje mesto skupino C.


Srečanje je bilo zaradi razmočene zelenice v Biljah prestavljeno v Ajdovščino, na igrišče z umetno travnato površino, v zahtevnih pogojih pa so se bolje znašli slovenski fantje in odigrali najboljšo predstavo na turnirju. Slovenci bi si sicer težko želeli lepšega uvoda v srečanje, saj so z golom Luke Vukovića povedli že v drugi minuti, nato pa prednost zadržali vse do konca dvoboja.

S predstavo svojih mladih varovancev je bil zadovoljen tudi Agron Šalja: “Za nami je zelo težka tekma, ki smo jo zaradi obilnih padavin odigrali na umetni travi. Reprezentanca Rusije je zelo dobra ekipa, vendar so fantje po dveh tekmah spoznali, kaj pomeni igranje na najvišjem mednarodnem nivoju. Pokazali so veliko borbenosti in da s ponosom igrajo za slovensko reprezentanco, za kar so bili na koncu tudi nagrajeni. Lahko rečem, da so odigrali dobro partijo.”

Boji za končno razvrstitev se pričenjajo jutri.

SLOVENIJA U15 – RUSIJA U15 1:0
Vuković (2′)
Slovenija – začetna enajsterica: Rauter, Peterka, Stupar, Zlatkov, Pečar, Flakus Bosilj, Gorenjak, Ostojić, Krašovic, Vuković, Žur. Selektor: Agron Šalja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dončić, kaj praviš na to?! Šeško spreten tudi na košarkarskem igrišču (VIDEO)

Benjamin Šeško trenutno velja za enega največjih talentov slovenskega nogometa. Jasno je, …