Mladinska reprezentanca Slovenije je turnir Valentina Granatkina po porazu z domačo selekcijo St. Petersburga zaključila na osmem mestu.


Domačini so Slovencem zabili štiri zadetke in se veselili druge zmage na turnirju, ki ji jem posledično prinesla tudi uvrstitev na sedmo mesto. Našim fantom je zbranost popustila med 33. in 35. minuto, ko je moral Sorčan dvakrat pobrati žogo iz svoje mreže. St. Petersburg je v vodstvo popeljal Agaragimov, dve minuti kasneje pa je svojega vratarja premagal še Zupanc in postavil tudi izid prvega polčasa. Tudi v drugem polčasu sta padla dva zadetka, oba je v 54. in 67. minuti prispeval Nazimov. So pa v drugem polčasu ob zadetkih padali tudi udarci, v 83. minuti je po prekršku kri zavrela enemu od domačih nogometašev in nastala je gneča, saj sodniki niso uspeli umiriti vročekrvnih glav, na igrišču so se znašli tudi akterji iz obeh klopi, padlo pa je tudi nekaj udarcev. Glavni sodnik Trišin pa je rdeča kartona pokazal dvema najbolj vročekrvnima petelinoma, Adamiču in Kobiškinu.

Slovenci so na petih tekmah turnirja, ki je bil organiziran že šestindvajsetič, slavili enkrat, proti Moldaviji, remizirali z Estonijo, ter trikrat izgubili, proti Rusiji, Iranu in danes s St. Petersburgom.

SLOVENIJA U19 0:4 ST. PETERSBURG U19
Strelci: Agaragimov (33), Zupanc (35 ag), Nazimov (54, 67)
Slovenija:  Sorčan (75 Janžekovič), Primc, Kumer, Zupanc, Poljanec, Vokič (70 Vidovič), Taneski, Lorbek, Ožbolt (59 Adamič), Gajič (61 Plavšič), Krivičič (65 Petrovčič). Selektor: Primož Gliha.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Selektor Saša Kolman zahteva predvsem konstantnost

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je včeraj odigrala zadnjo, 6. tekmo v skupinskem …