Slovensko kadetsko reprezentanco po obračunu s Češko, ki ga je v četrti minuti s prostim strelom odločil Ondrej Lingr, danes čaka dvoboj z reprezentanco Nemčije. Na dan, ko Slovenija in Svet slavita sedemdesetletnico konca Druge svetovne vojne, bodo imeli mladi Slovenci možnost, prvemu favoritu skupine B, ki je v prvi tekmi z 2:0 ugnal Belgijo, pokvarijo načrte in otežijo delo.


“Nemci so reprezentanca, ki so vedno v vrhu evropskega nogometa, poleg kvalitete, ki jo imajo, pa ta reprezentanca deluje izvrstno kot ekipa. Fantom sem položil na dušo, da je ta tekma nagrada za njihovo dosedanje delo. Rekel sem jim naj odigrajo sproščeno, brez prevelikega spoštovanja in pritiska,” je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije dejal Igor Benedejčič, ki je moral svoje varovance po porazu s Češko dvigniti tudi v psihološkem smislu. Mladci so bili po porazu s češkimi vrstniki razočarani, kar je priznal tudi vratar Rok Vodišek, ki ga v današnjem obračunu z Nemčijo verjetno čaka še več dela kot proti Češki, ko je zbral pet obramb: “Po prvi tekmi smo bili nekoliko razočarani, ker se ne moremo znebiti občutka, da smo imeli priložnost za več kot samo za časten poraz. Zdaj nas čaka nov nasprotnik, ampak če bomo na igrišču stali dobro, če bomo agresivni in kompaktni, potem se lahko nadejamo pozitivnega rezultata,” priznava obetavni vratar ljubljanske Olimpije.

“Čaka nas zelo težka tekma proti izjemno zahtevnemu nasprotniku. Odigrali bomo po najboljših močeh, če pa nam uspe vzpostaviti našo igro, lahko premagamo tudi Nemce,” pa je za spletno stran NZS dejal Sandi Ogrine, napadalec ljubljanskega Brava, ki ima na prvenstvu tri svoje predstavnike. Obračun, ki se bo ob 18. uri pričel v Burgasu, si bo možno ogledati na programu Eurosport 1.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kekovi izbranci novembra proti Romuniji in Črni gori

Slovenska nogometna reprezentanca bo v novembru odigrala pripravljalni tekmi proti repreze…