Reprezentanca do 15 let je pod vodstvom selektorja Dušana Kosiča, ki ga čez dober teden s kadetsko izbrano vrsto čaka elitni krog kvalifikacij v Belgiji, odigrala prijateljski tekmi s Slovaško. Mladi Slovenci generacije 2001 so se merili s slovaškimi vrstniki in vknjižili dve zmagi.


Že v torek so Slovaki klonili v Slovenskih Konjicah, kjer se je pod oba slovenska zadetka podpisal Nik Prelec. Up kidričevskega Aluminija je slovensko četo v 20. minuti povedel v vodstvo, a so gostje v drugi minuti izenačili z zadetkom Kozaka. Sredi drugega polčasa pa je Prelec zadel še drugič in Sloveniji priigral zmago. Druga tekma je bila zaradi obilnega deževja odigrana v Slovenski Bistrici, na igrišču z umetno travnato površino, kjer je bilo potrebno na zadetek čakati vse do izdihljajev obračuna. V poslednji minuti obračuna je v polno meril rezervist Abel Marc, član Bilj.

“Nasprotnik je bil tokrat nekoliko bolj trdoživ, tako da smo prišli do zmage v sami končnici obračuna. Fantje so na pravi poti. Na tekmah s Slovaško smo si ustvarili določeno sliko o reprezentanci, ki bo konec aprila sodelovala na tradicionalnem turnirju narodov,” je po drugem dvoboju s Slovaki za spletno stran NZS dejal Kosič.

SLOVENIJA U15 2:1 SLOVAŠKA U15
Prelec (20′, 61′); Kozak (42′)
Slovenija: Gril, Očko, Gajič, Makovec, Burin, Simič, Svetlin, Prelec, Nikolovski, Horvat, Urbančič. Igrali so še: Mesarič, Lovenjak, Ferčič, Ivetič, Vrhovnik. Selektor: Dušan Kosič.

SLOVENIJA U15 1:0 SLOVAŠKA U15
Marc (80′)
Slovenija: Makovec, Očko, Gajič, Burin, Simič, Svetlin, Prelec, Nikolovski, Horvat, Stopajnik, Urbančič. Igrali so še: Mesarič, Ivetič, Marc, Ferčič. Selektor: Dušan Kosič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šporar in druščina še naprej neporažena

Drugi dan desetega meseca leta 2022, je bil rezerviran za večerni derbi Grške prve lige. V…