Srečko Katanec bo v četrtek opoldne predstavil reprezentančni seznam za dvoboj s Škotsko, Otočani pa so to storili že danes. Dvoboj Škotske in Slovenije bo odigran v soboto, 26. marca, ob 20:45 po slovenskem času, v Glasgowu, na zelenici stadiona Hampden Park.


Še prej bo Gordon Strachan, ki je v člansko izbrano vrsto prvič vpoklical Toma Cairneyja in Ryana Fraserja, nogometaša Fulhama in Bournemoutha, formo svojih izbrancev preveril v prijateljski tekmi s Kanado, ki bo 22. marca gostila na stadionu Easter Road v Edinburgu. 

“Če zmagamo, bomo le točko za Slovenijo, ki je trenutno druga v skupini. Čeprav je pritisk velik, se izziva zelo veselimo in mislim, da se tudi navijači lahko veselijo tekme, na kateri bo štela le zmaga. Skupaj si lahko pričaramo lep večer. Navijači so nam vedno stali ob strani, tokrat pa jih bomo še posebej potrebovali,” poudarja Strachan.

Dvoboj s Slovenijo bo za Strachana verjetno že odločilen za nadaljnjo usodo na škotski klopi, saj se Škotska s štirimi točkami v štirih tekmah trenutno nahaja na petem mestu skupine, zgolj pred Malto. Slovenci so še neporaženi, z osmimi točkami zaostajajo zgolj za Anglijo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vpogled v dan nogometaša na dan tekme v Ligi prvakov

Benjamin Šeško je včeraj gostoval na podcastu pri enem izmed največjih slovenskih ustvarja…