Obračun v Stožicah med Slovenijo in Kolumbijo se je končal z zmago Južnoameričanov. Tekmo je v zaključku prvega polčasa odločil Adrian Ramos, ki je izkoristil nepazljivost domačih nogometašev, ki so se po prekršku ukvarjali s sodnikom, ki je naše reprezentante ravno tako zavedel, saj je ob komuniciranju z nogometaši dovolil nadaljevanje igre.


“Dobra tekma, fantom lahko čestitam. Pri rezultatu smo spet izgubili za FIFA lestvico… Ne, vesel sem, da sta nas v celotnem letu poklicali Argentina in Urugvaj. Vesel sem, da smo povabili takšno ekipo, kot je Kolumbija, da smo napolnili Stožice. To je bistvo športa, da ljudje pridejo, te gledajo. Ljudje so kljub porazu z Angljio prišli in so nas spodbujali. To je to,” je po tekmi, v mešani coni, tiskovne konference se namreč ni udeležil, za spletno stran RTV Slovenija dejal slovenski selektor Srečko Katanec, a v nadaljevanju vseeno presenetil in za Ekipa24 dejal: “Bomo videli, kaj se bo dogajalo pred novim letom. Naredil bom določene analize. Kaj to pomeni? Morda pa sem v danem trenutku jaz tisti, ki z določenimi stvarmi nisem zadovoljen. Tako kot vi radi delate analize, tako moram jaz razmisliti, kaj in kako. Kako naprej… Ampak o tem potem.”

Čeprav Kolumbijci na stoženski zelenici niso blesteli, zato je bilo morda krivo tudi težko igrišče, je bil gostujoči selektor Jose Pekerman zadovoljen z zmago svojega moštva: “Vselej je pomembno zmagati, zato sem zelo vesel današnje zmage. Dobro je, da se igralci navadijo zmagovati, to je pomembno tudi za prihodnost, še posebej za novince v reprezentanci, ki so si nabirali pomembne minute. Upam, da bomo tako igrali tudi v bodoče.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kekovi izbranci novembra proti Romuniji in Črni gori

Slovenska nogometna reprezentanca bo v novembru odigrala pripravljalni tekmi proti repreze…