Slovenska reprezentanca se je v sklepnem krogu skupinskega dela na evropskem prvenstvu do 17. leta pomerila z ekipo Italije. Varovanci Miša Brečka so po uvodni izjemni zmagi nad Srbijo potem izgubili proti favoritom Špancem, kar je pomenilo, da so proti zahodnim sosedom nujno potrebovali pozitiven rezultat.


A zgodovinski izid in prvo uvrstitev v izločilne boje je bilo težko doseči, potem ko je v 19. minuti zaradi igranja z roko izven kazenskega prostora predčasno pod prho odšel slovenski vratar Žan Trivunčević. Mladi Domžalčan, ki je branil tudi na prvih dveh tekmah, se ni najbolj proslavil, namesto Topalovića je tako na igrišče stopil Čebulj, ki je postal novi vratar. Dobro je deloval vse do konca polčasa, Slovenija pa je s strnjeno obrambo na čelu s kapetanom Goličem dolgo držala izid.

V drugem polčasu je po številnih zamenjavah tempo malce narasel, predvsem so ga dvignili Italijani, ki so povedli z krasnim golom Manninija v 60. minuti iz roba kazenskega prostora. Kljub dobri borbi in nekaj priložnosti za Brečkove varovance, je na drugi strani zopet udaril Mannini, ki je povišal na 2:0. Slovenci so v nadaljnjem delu obračuna povsem popustili in Italijani so vztrajno višali vodstvo, za njihov tretji zadetek je poskrbel rezervist Giacomo De Pieri. Na drugi tekmi skupine so se Španci in Srbi razšli z remijem, Slovenija je tekmovanje tako končala na zadnjem mestu v skupini.

Slovenija – Italija 0:3 (0:0)

Mannini 60., Mannini 82., De Pieri 87.

R.K.: Trivunčević 17./Slovenija

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kadetski reprezentantje odločeni: vse dati od sebe in se uvrstiti v četrtfinale

Slovenska kadetska reprezentanca bo danes zaključila nastope v skupinskem delu evropskega …