Reprezentanca U16 v NNC Brdo pričenja UEFA razvojni turnir, na katerem se bodo Slovenci merili z Luksemburgom, Ferski otoku in Litva, v petek pa se bodo zbrali tudi leto mlajši nogometaši, ki se bodo konec aprila udeležili 14. turnirja narodov.


Mednarodno tekmovanje mladih nogometašev bosta poleg Slovenije gostili še Avstrija in Italija, ki je sicer prvotna gostiteljica turnirja. Varovanci Agrona Šalje bodo branili lansko slavje, ko so v skupinskem delu ugnali Brazilijo in Hrvaško ter remizirali z ZDA, nato pa po Norveški v finalu ugnali še Japonce. Slovence tudi letos čakajo zahtevne preizkušnje, saj bodo v skupinskem delu tekmovanja nasprotniki Anglija, Rusija in ZDA, ki bo 25. aprila prva nasprotnica Slovenije. Slovenci bodo srečanja skupinskega dela gostili na domačih tleh, v Ajdovščini, Novi Gorici in Biljah.

“Čakajo nas močne tekme proti reprezentancam, ki običajno sodijo v sam vrh mladinskega nogometa. Mi se bomo predstavili z novo generacijo nogometašev, ki še nimajo praktično nobenih mednarodnih izkušenj. Ta turnir bo tako zelo dobrodošel, da vidimo, koliko so fantje sposobni. Želimo dobiti vpogled tako v njihovo taktično-fizično kakovost, kot tudi v mentalno sposobnost. Fantje bodo prvi nosili dres s slovenskim grbom, kar pomeni dodatno odgovornost. Ta turnir nam bo predstavljal primerno izhodišče tudi za naslednja selekcioniranja igralcev letnika 2002,” je ob predstavitvi seznama reprezentantov za spletno stran NZS dejal Šalja.

Slovenske barve bodo branili Jan Majcen (Aluminij), David Bosilj Flakus (Aluminij), Gal Habjan (Bravo), Žiga Fermišek (Bravo), Nik Rauter (Celje), Jaka Zupan (Domžale), Sašo Stupar (Domžale), Žan Peterka (Domžale), Filip Nikola Ostojič (Interblock), Svit Teodor Benedetič (Gorica), Domen Žur (Krka), Martin Pečar (Koper), Vanja Panič (Koper), Patrik Gorenjak (Maribor), Aljaž Džankič (Maribor), Matic Krašovic (Maribor), Žan Vipotnik (Maribor), Luka Vukovič (Triglav) in Aleks Zlatkov (Triglav).

Slovenci so turnir osvojili že dvakrat, kot že zapisano, drugič v lanskem letu, prvič pa leta 2014.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vpogled v dan nogometaša na dan tekme v Ligi prvakov

Benjamin Šeško je včeraj gostoval na podcastu pri enem izmed največjih slovenskih ustvarja…