V senci Katančevega seznama, ki je po reprezentančni upokojitvi peterice nogometašev doživel precej sprememb, je spisek nogometašev za kvalifikacijsko tekmo z Irsko razkril tudi Primož Gliha, selektor mlade izbrane vrste do 21 let.


Mladi Slovenci se bodo prav tako na koprski Bonifiki, kjer bo 23. marca potekal prijateljski obračun članskih reprezentanc Slovenije in Makedonije, 28. marca udarili z Irci, ki v skupini 2 z devetimi točkami zasedajo četrto mesto. Slovenija je po šestih tekmah z dvanajstimi točkami druga, izbranci selektorja Primoža Glihe Srbiji, ki so jo konec minulega leta z goloma Andraža Šporarja in Dina Hotića, ugnali prav Kopru, bežijo za dve točki, a imajo aktualni svetovni prvaki tekmo manj, podobno kot tudi Irci in Italijani, ki so v petih tekmah osvojili trinajst točk.

Gliha bo v prvi vrsti pogrešal poškodovanega Andraža Šporarja, ki je ob Leu Štulcu in Žigi Kastrevcu s tremi zadetki najboljši strelec reprezentance. Jasno je tudi, da zaradi poškodbe reprezentanci ne bo mogel pomagati Alen Ožbolt, ki je bil uvrščen na seznam. Se je pa zato v izbrano vrsto vrnil Žan Benedičič. “Težava je, da ne bomo računali kar na nekaj pomembnih nogometašev. Poleg tega posamezniki v prvenstvu ne igrajo redno, nekateri so zadnje prvenstvene tekme odigrali novembra. Fante sem že večkrat opozarjal, da je preskok iz mladinskega v članski nogomet mukotrpen in trajen. Če se mladi igralci samo malo relaksirajo, sledi padec in izguba statusa, ki pa je odločilen na poti do profesionalne kariere. Mladi se morajo zavedati, da se šele borijo za mesto pod soncem,” je za spletno stran NZS poudaril Gliha, ki bo lahko pet dni pred tekmo z Irsko na Bonifiki morda spremljal tudi Miho Zajca in Luko Krajnca, ki sta bila vpoklicana v člansko izbrano vrsto, mladi reprezentanci pa se bosta priključila po tekmi z Makedonijo.

“Moramo biti samozavestni. Fantje se morajo zavedati, da jim zaenkrat gre vse dobro od nog. Ne nazadnje smo postavili skupino na glavo, ko smo premagali svetovne prvake Srbe. Ta dosežek spoštujejo tudi v tujini,” še zaključuje slovenski selektor, ki poudarja, da Irci niso nič manj nevarni od Srbov in Italijanov, ki so se podobno kot proti Sloveniji, namučili tudi proti Irski.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šporar in druščina še naprej neporažena

Drugi dan desetega meseca leta 2022, je bil rezerviran za večerni derbi Grške prve lige. V…