Včeraj je v Moskvi potekala kvalifikacijska tekma skupine A med ženskima izbranima vrstama Rusije in Slovenije. Naše igralke so predvsem v prvem polčasu nudile odličen odpor, a so v drugem morale priznati premoč. Pri domačinkah je največjo nevarnost za slovenska vrata predstavljala Elena Morozova, v naši vrsti pa se je z nekaj odličnimi obrambami izkazala Lucija Mori.


Kvalifikacije za SP 2015. Sodnica: Olga Zadinova.
Moskva – Khimki: Rodina.
RUSIJA 4:1 SLOVENIJA

Orlova (31), Korovkina (36), Tsybutovich (53), Pantyukhina (87); Jerina (12)

Rusija: Tudoa, Orlova, Dmitrienko, Terekhova, Sochneva (60 Danilova), Sidorovskaya (78 Tsydikova), Pantyukhina, Medved, Tsybutovich, Korovkina, Morozova (80 Petrova). Selektor: Sergei Lavrentyev.
Slovenija: Mori, Jerina (64 Eržen), Rola, Benak, Milenkovič, Erman (24 Kralj), Žganec, Tibaut, Grad, Nikl (92 Potrč), Zver. Selektor: Damir Rob.

Začetek tekme se je za slovensko reprezentanco začel sila obetavno. Slovenke so zelo dobro pokrivale in zapirale prostor Rusinjam in navsezadnje agresivno zaustavljale vsak napad, ki bi lahko pomenil grožnjo za zadetek Rusinj. Naše reprezentantke so v prvem polčasu naredile kar devet prekrškov nad domačimi igralkami kar je dovolj zgovoren podatek, da so v Rusijo prišle polne optimizma. Že v 7. minuti tekme je Mateja Zver poizkušala s strelom, a je bila domača vratarka na mestu, ki pa je morala v 14. minuti po žogo v svojo mrežo. V omenjeni minuti je Mateja Zver prejela lepo podajo na desni strani igrišča ter poslala natančen in oster predložek v samo osrčje kazenskega prostora, kjer je bila domača vratarka Todua prekratka, na drugi vratnici pa je Kaja Jerina ostala zbrana in žogo pospravila v mrežo za vodstvo Slovenije z 0:1 . Po danem zadetku so se Slovenke nekoliko pomaknile proti svojim vratom, a so bile vseeno enakovredne nasprotnice močni Rusiji. Morozova je med 20. in 30. minuto srečanja izvajala kar pet predložkov iz kota in po zadnjem, petem kotu, je žoga po nesrečnem izbijanju prišla do Orlove, ki je z nekoliko sreče premagala Lucijo Mori. Po izenačenju so Rusinje dobile krila in že minuto kasneje zapretile preko Pantyukhine, a se je izkazala Lucija Mori. Do nove priložnosti Rusinj nismo dolgo čakali, saj je v 36. minuti, po odlični globinski podaji Morozove, za vodstvo domače izbrane vrste zadela Korovkina. Do konca polčasa se ni zgodilo nič omembe vrednega, velja le omeniti, da je selektor Rob v 25. minuti prvega polčasa Kristino Erman zamenjal z Barbaro Kralj.

V drugem polčasu pa so nadzor na igrišču prevzele Rusinje, ki so tudi prve zapretile. V 49. minuti tekme je poizkušala Sidorovskaya, a je Lucija Mori ponovno dobro posredovala. V 53. minuti nov šok za naše reprezentantke. Po izvajanju prostega strela je razpoložena Morozeva podala na drugo vratnico, kjer je z nekoliko sreče do žoge prišla Tsybutovicheva in matirala Lucijo Mori. Le minuto po prejetem zadetku se je Lucija Mori ponovno izkazala in posredovala ob strelu Morozove. V 64. minuti je selektor slovenske izbrane vrste izvedel drugo menjavo, iz igre je odšla strelka edinega zadetka Kaja Jerina,v igro pa prišla Kaja Eržen. V 67. minuti tekme je poizkušala Terekhova, a je bila Lucija Mori še enkrat več na pravem mestu. V zadnje pol ure tekme je ritem nekoliko padel, omeniti velja še priložnost Kaje Eržen, ki je zapretila v 81. minuti, a je bila domača vratarka na mestu. V 85. minuti ponovno odlična obramba Morijeve, ki je ubranila strel Orlovi, a na žalost morala kloniti le dve minuti kasneje, ko je po podaji iz kota zadela Pantyukhina. V zaključku srečanje je priložnost za igro dobila še Martina Potrč, ki je prvič zaigrala v kvalifikacijah za Svetovno prvenstvo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenija v prvem polčasu razočarala, nato pa vendarle zanesljivo ugnala San Marino

Slovenska reprezentanca je odigrala še drugo tekmo v kvalifikacijah za Euro 2024 in vknjiž…