Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanja na turnirju Valentina Granatkina. Potem ko so v petek remizirali z Estonci, pa so morali danes priznati premoč ruskim vrstnikom, ki so varovancem selektorja Primoža Glihe zabili kar šest zadetkov.


Naši so že ob polčasu zaostajali za štiri zadetke, čeprav so dva zadetka prejeli iz bele točke. Podobno kot na prvem obračunu z Estonijo pa so tudi tekmo z Rusijo končali z igralcem manj, saj je bil v 43. minuti izključen Primc, ki se je na prvi tekmi sicer vpisal med strelce. V prvem polčasu se je pri gostiteljih dvakrat med strelce vpisal Šejdajev, za visoko vodstvo pred odhodom na odmor pa sta zadela še Zujev in Gulijev, v drugem polčasu pa sta končni izid postavila Anisimov in Čerov.

Selektor Slovenije Primož Gliha, ki je zaključek tekme spremljal iz tribune, je bil tudi tokrat nezadovoljen s sodniškim kriterijem, razloge za visok poraz pa je iskal tudi v slabi fizični pripravljenosti svojih izbrancev: “Reprezentanca Rusije je zelo dobro moštvo, z odlično igro. Med polčasom sem pristopil do sodnika in mu povedal, da Rusija ne potrebuje njegove pomoči, saj že tako ali tako igrajo odlično. Skratka, imam občutek, da bomo naslednjo tekmo igrali z devetimi igralci. Za nas je nekaj ‘normalnega’, da na tem turnirju igramo z desetimi ali devetimi… Moji nogometaši so zadnje tekme odigrali novembra, vmes pa ni bilo tekem in treningov, kar se seveda pozna pri fizični pripravljenosti nogometašev.”

RUSIJA U-19 6:0 SLOVENIJA U-19
Strelci: Šejdajev (18 pen, 37), Zujev (22), Gulijev (43 pen), Anisimov (65), Čerov (69)
Slovenija: Sorčan, Primc, Zupanc, Poljanec, Taneski, Lorbek (67 Petrovčič), Krivičič (59 Gajič), Vidovič (46 Ožbolt), Adamič (46 Vokič), Jugovar (46 Plavšič Vajde), Nemanič. Selektor: Primož Gliha.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Varovanci selektorja Aleksandra Radosavljevića ponovno brez zmage

Slovenska reprezentanca do 17 let je danes odigrala drugo tekmo proti vrstnikom iz Madžars…