Pred približno 13.000 gledalci sta se v Sočiju udarili Rusija in Slovenija. Slavili so Rusi, ki so svoje delo opravili v prvem polčasu, v drugem pa se izkazali s trdo obrambo.


Na tekmi so do prve pol priložnosti v 6. minuti prišli naši fantje, a več kot kota po strelu Lovriča niso uspeli iztržit. Domači pa so prvič resneje zapretili v 9. minuti, ko se je z nevarnim strelom izkazal Zhemaletdinov, a je oblak strel obranil in gostje so si priborili kot, po katerem so Rusi še enkrat nevarno sprožili, a je bil slovenski vratar ponovno na mestu. V 16. minuti so nato Slovenci še enkrat poizkusili, a tudi tokrat preveč medlo. Stojanović je sicer obetavno podal v kazenski prostor, kjer pa se Zajc ni uspel dovolj dobro znajti in resneje ogroziti gola domačih nogometašev. Čez slabih pet minut pa so še enkrat kot zelo dobro izkoristili Rusi, a je njihov poizkus z glavo zletel preko gola. Drugače pa se je akcija domačih končala v 26. minuti. V rahli gneči v slovenskem kazenskem prostoru se je po asistenci Kuzyaeva najbolje znašel Artem Dzyuba, ki je žogo z natančnim strelom poslal mimo desne vratnice Jana Oblaka in Rusijo popeljal do vodstva. Že v 28. minuti pa bi Slovenci izid skoraj izenačili. Po prekrasni podaji s peto Josipa Iličiča je iz desne strani nevarno sprožil Jasmin Kurtić, a je cilj za las zgrešil. Slovenci so nato še nekajkrat sprožili od daleč, vendar nikoli resneje ogrozili domačih vrat. V 35. minuti pa su Rusi prednost še povečali. Po strelu Golovina od daleč se je žoga od prečke odbila do Dzyube, ki se je ponovno odlično znašel in iz podobnega položaja kot pri prvem zadetku rutinirano premagal slovenskega golmana. Slovenci pa so prednost znižali že po dobri minuti. V protinapadu je po lepi podaji Mihe Zajca iz pol voleja mojstrsko zadel Josip Iličić in tako postavil končni rezultat prvega polčasa.

V drugem polčasu smo spremljali veliko raztrgane igre, a zadetkov nismo več videli. Rusi so se bolj posvetili branjenju in prežali na hitre protinapade, iz katerih so nekajkrat nevarno zapretili. Oba vratarja sta se izkazala z nekaj čudovitimi obrambami in tako se v drugem polčasu mreži več nista zatresli. Rusija je še z drugo zmago sedaja sama skočila na vrh lestvice H, Slovenija ostaja druga, a bodo ostale tekme skupine H šele odigrane.

Rusija – Slovenija 2:1 (2:1)

Dzyuba (26′, 35′); Iličić (36′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od BM
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Hrvati razkrili kje bodo gostili Slovenijo

Hrvaška nogometna zveza je odločila, da bo povratni obračun med Hrvaško in Slovenijo v kva…