Članska reprezentanca po ponedeljkovem zboru na Brdu pri Kranju že pridno trenira in se pripravlja na sobotno gostovanje v Bernu. Včeraj so Slovenci opravili zgolj en trening, popoldne v Stožicah, oba današnja treninga pa sta predvidena v Lescah.


“Prihajajo tekme, ki so zelo pomembne, vsaka točka je zelo pomembna. Ta tekma s Švico … Vemo, da bi bilo super zmagati. Vemo pa tudi, da so Švicarji zelo kakovostni. Potrebno jih bo dobro analizirati in se dobro pripraviti,” je pred včerajšnjim popoldanskim treningom v Stožicah dejal Robert Berić, ki je priznal, da so bili zadnji dnevi poletnega prestopnega roka sila stresni. Tudi zaradi tega se je Krčan se je reprezentančnim pripravam priključil z manjšo zamudo, saj se je še v ponedeljek popoldne mudil v francoskem Saint Etiennu: “Za sabo imam res super sezono. Ampak odločil sem se za nov korak. Mislim, da sem se pravilno odločil. Videli bomo, iz kakšnega testa sem. Prišel sem v novo sredino, novo ligo. Bomo videli, kako bo.”

“Zavedamo se, da so pred nami štiri odločilne tekme. Potrebno se je ustrezno pripraviti in odigrati dobro tekmo proti Švici. Vemo, da je Švica eden favoritov naše skupine, kar potrjuje tudi lestvica,” pa pravi kapetan Boštjan Cesar, ki je z veronskim Chievom odlično krenil v novo sezono, saj se lahko leteči oslički pohvalijo s popolnim izkupičkom, tudi po zaslugi Valterja Birse, ki je v dveh krogih dvema zadetkoma dodal še tri asistence. Zdaj sta oba ‘Verončana’ z mislimi že pri reprezentančnih obveznostih, kar poudarja tudi Cesar: “Gledati moramo zgolj nase. S selektorjem moramo ugotoviti, kjer se skrivajo šibke točke Švicarjev in nato poskušati nasprotnika tudi presenetiti.”

Ob tem velja omeniti, da ima nekaj težav s poškodbo zgolj Jan Oblak, ki bo zaradi lažje poškodbe kolena še danes vadil po posebnem programu, medtem ko se je Rene Krhin, ki zaradi manjših težav s stegensko mišico včeraj ni treniral z ekipo, vrnil v običajen trenažni proces.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Se Mihi Mevlji nasmiha selitev na Apeninski polotok?

Steber obrambe slovenske reprezentance si zadnjih pet let služi kruh v Rusiji. Najprej je …