Slovenija se je včeraj veselila težko prigarane zmage nad Estonijo. S tremi točkami je reprezentanca v boju za EURO 2016 znova zasedla tretje mesto skupine E, s katerega je izrinila prav včerajšnje nasprotnike. Osrednji junak zmage je bil Robert Berić, ki smo ga po tekmi povabili tudi pred naš mikrofon.


“Izredno sem vesel tega zadetka, predvsem pa je bolj pomembno, da smo zmagali današnjo tekmo. Res smo potrebovali tri točke, za nas je bila to izredno pomembna tekma in tega se veselimo,” so bile uvodne besede Krčana, ki se je v sedmem nastopu v dresu z državnim grbom veselil reprezentančnega prvenca: “Valter (op.p. Birsa) mi je lepo podal žogo. Ne vem, kaj je tam počel estonski obrambni igralec, enostavno sem bil sam pred golom, hvala bogu, da sem ga dal. Vsak zadetek je lepa popotnica za naprej.”

Krčan je po več kot dveh letih znova zaigral v Ljudskem vrtu, kjer je v treh letih na svoj račun slišal nemalo kritik. Kljub temu pa je nekdanji član Maribora priznal, da se je bilo lepo vrniti v hram mariborskega nogometa. “Zagotovo je bilo lepo zopet igrati v Ljudskem vrtu. Vemo, da je bila tukaj med evropskimi tekmami vedno neka posebna energija in tako ostaja,” je dejal 24-letni napadalec, ki je priložnost v napadu dočakal tudi zaradi poškodbe Milivoja Novakovića, ki je zaradi izpaha ključnice tekmo spremljal s častne tribune Ljudskega vrta. Berić je dejal, da ni imel težav s tem, da si je moral ‘nadeti’ čevlje Novakovića: “Vsi igralci so vselej pripravljeni na igranje. Mislim, da vsi igralci, ki so tukaj, brez težav igrajo v začetni enajsterici. Vemo, kaj za nas pomeni Milivoje Novaković. Sami ste videli, kako pomemben člen je on za nas. Ni bilo nobenega problema.”

Po koncu reprezentančnih obveznosti se Berić še povsem zares seli v Francijo. Kot veste, je tik pred koncem poletnega prestopnega roka zamenjal delodajalce in tako malce zamudil tudi na reprezentančni premor. Igranja v francoskem St. Ettienu se že veseli, a poudarja, da bo vseeno potreboval nekaj časa, da se prilagodi na zahteve nove lige: “Preselil sem se v novo ligo, ki je izjemno težka, saj vemo, da v francoski ligi igrajo fizično zelo močni nogometaši. Upam, da se bom čimprej znašel, zagotovo bom potreboval nekaj časa, vseeno pa upam, da se bom hitro prilagodil.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi slovenski up bo zaradi poškodbe odsoten več mesecev

Mladi slovenski reprezentant Nik Prelec, ki zastopa mlado ekipo Sampdorie, si je na nedavn…