Po dveh tednih novega leta, si je naš občasni reprezentančni vezist našel nov klub. Nekdanji član Olimpije, Krke in Triglava, ki je med našo elito zbral 85 tekem in na njih dal štirinajst golov, bo do poletja igral kot posojen igralec za klub Al-Adalah FC.


Ta klub z vzhoda Savdske Arabije igra to sezono tretjič med tamkajšnjo elito. Njihov strateg je od konca lanskega oktobra nekdanji slovaški reprezentant Martin Ševela. Al Hasa je kraj, kjer bo 25-letni David Tijanić igral in se dokazoval. To mesto leži nedaleč stran od meje z Bahrajnom, tamkajšnja regija pa ima največje naftno polje na svetu. Posojen je s strani turškega drugoligaša z imenom Göztepe. Tam je Ljubljančan jeseni odigral 17 ligaških tekem, kjer je prispeval tudi en gol. Savdski klub pa ima ob tem poleti možnost odkupa.

Al-Adalah FC bo Tijanićev šesti članski klub v četrti državi. Tako se bo lahko bolj izpostavil selektorju Matjažu Keku za marčevske kvalifikacije. Savdska PRO liga šteje šestnajst klubov. Po nepopolnem trinajstem krogu bodo “modri” to nedeljo gostovali proti ekipi z vrha razpredelnice. Al-Hilal SFC se bori za naslov prvaka, medtem, ko se bo otrok Interblocka s soigralci boril za obstanek. Spomnimo, da si pri vodilnem klubu lige (Al-Nassr FC) kruh služi portugalski reprezentant Cristiano Ronaldo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantje do 19 let odhajajo na turnir v Istro

Konec prihodnjega meseca čakajo našo tretjo moško selekcijo (U19) kvalifikacije za Evropsk…