Po norčavem pustnem torku je pepelnična sreda ponavadi nekoliko mirnejša in spokojnejša, kar pa danes nikakor ne velja za področje nogometa, saj bodo na delu številne državne selekcije, od članskih pa vse do mladinskih izbranih vrst. Zato lahko pepelnično sredo danes preimenujemo kar v reprezentančno sredo…


Mladinska reprezentanca do 19 let se bo ob 14. uri v Radomljah pomerila z vrstniki iz Avstrije, selektor Primož Gliha pa je tokrat reprezentanco sestavil iz 18-letnih nogometašev, ki se na ta način pripravljajo na jesenske kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Mladinsko prvenstvo se s spomladanskim delom sezone nadaljuje 15. marca, zato reprezentantje še niso v tekmovalnem ritmu, kar je ena od ovir, saj nogometaši trenirajo na igriščih z umetno travnato površino, obračun v Radomljah pa bo na naravnem igrišču. Kljub vsemu je Gliha v izjavi za NZS poudaril, da bo obračun s severnimi sosedi več kot dobrodošla preizkušnja za njegove izbrance: “Avstrija je fenomenalen nasprotnik, ki je bil zelo uspešen na lanskem svetovnem prvenstvu. To seveda pomeni, da naš nasprotnik sodi v sam vrh evropskega nogometa v tej starostni kategoriji. Spoznali bomo naš karakter in moštveni duh, saj igramo proti močnejšemu nasprotniku.”

S sosedi, a z južnimi, se bodo pomerili tudi nogometaši mlade reprezentance do 21 let. Obračun se bo na koprski Bonifiki pričel ob 15. uri, vstop bo, tako kot na tekmi mladinske reprezentance, brezplačen, na svoji spletni strani pa ga bo prenašala tudi Nogometna zveza. Selektor Tomaž Kavčič je imel sicer kar nekaj težav s sestavo moštva, saj bo obračun s Hrvaško zaradi poškodb izpustilo kar nekaj nosilcev igre. Namesto poškodovanih Matica Črnica, Eneja Jeleniča, Elvisa Bratanovića, Andraža Šporarja in Mihe Blažiča ter Harisa Vučkića, ki je ostal na Otoku v želji po izboljšanju klubskega statusa, bodo priložnost dobili nekateri nogometaši, ki so do sedaj igrali nekoliko manj. Podobno kot mladinsko, tudi mlado reprezentanco čaka močan in zahteven nasprotnik, a Kavčič pravi, da raje igra z močnejšimi nasprotniki: “Radi igramo z močnejšimi, saj stremimo k napredku. Hrvaška je zelo dobra reprezentanca, ki je prva v svoji kvalifikacijski skupini.”

Bogat sredin nogometni spored pa bodo ob 18. uri s prijateljskim obračun z Alžirijo zaključili izbranci selektorja članske reprezentance Srečka Katanca. Obračun v mestu Blida bo z začetnim udarcem odprl legendarni Pele, srečanje pa naj bi iz tribun spremljalo kar 45 tisoč alžirskih navijačev. Obračun z udeleženci letošnjega Svetovnega prvenstva v Braziliji bo pravi test v uvodu priprav na jesenski začetek kvalifikacij za EURO, ki ga bo leta 2016 gostila Francija. Pravico na večernem dvoboju bo delila kamerunska ekipa, z glavnim sodnikom Alidumom Neantom. Alžirci bodo sicer nastopili brez Sofiana Feghoulija, člana španske Valencie, a je selektor Katanec za spletno stran NZS poudaril, da gre za nevarnega nasprotnika: “Ne smemo podcenjevati Alžirije. To je popolnoma drugačna reprezentanca, kot pred štirimi leti. So izjemno agresivni in le upam lahko, da bodo v sredo nekoliko bolj prizanesljiviV nasprotnem primeru nas čaka izjemno težka tekma. Ogledal sem si njihove kvalifikacijske tekme, ki so me prepričale, da je to pravi test na našo reprezentanco.”

Članska ženska reprezentanca Slovenije pa se bo jutri v mestu Stanešići pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine, več o tekmi si lahko preberete tukaj, kapetanka izbrane vrste Anja Milenkovič pa je pred odhodom v Bosno in Hercegovino za spletno stran Nogometne zveze Slovenije povedala, da se veseli novega snidenja s soigralkami: “Občutki so spet dobri, tako kot vedno, ko se zbere reprezentanca. Nekaj časa nas ni bilo skupaj. Veselimo se nove akcije in treningov ter tekme. Želimo si, da bi boljše nadaljevale, kot smo končale leto 2013. Cilji so jasni, zanima nas nadgradnja igre. Žal nam nekaj igralk manjka, nekaj je poškodovanih.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Zadetek Lane Golob za končno tretje mesto

Ženska članska reprezentanca Slovenije se je danes, ob 19.30 uri, v Španiji pomerila proti…