Na Brdu pri Kranju so se prvič po februarskih volitvah sestali člani Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije, ki bo tudi v letu 2015 poslovala v podobnih finančnih okvirjih kot leto poprej. Na enourni seji je IO obravnal 18 točk dnevnega reda, ena izmed njih se je dotikala tudi barve dresov, saj se v uporabo vrača zelena barva.


V prihodnji sezoni v uporabo prihajajo novi reprezentančni dresi, po novih pravilih UEFA pa morajo reprezentance razpolagati s tremi barvnimi različicami. Izvršni odbor NZS je tako na današnji seji sprejel predlog sklepa, da bo tretja barva reprezentančnega dresa zelena. Prva barva ostaja bela, sinje modra pa bo tudi v bodoče barva gostujočih dresov. Izvršni odbor se je seznanil tudi z vsebino nove pogodbe z uradnim opremljevalcem, ki bo tudi v bodoče Nike. Dolžnosti uradnega opremljevalca bo opravljal vse do leta 2022, oziroma po koncu SP 2022, v kolikor se članska reprezentanca nanj tudi uvrsti.

Za uvod v prvo sejo je bila sicer imenovana tudi nova sestava Izvršnega odbora, ki po likvidaciji Združenja 1. SNL v mandatnem obdobju po novem šteje 16 članov. Ti so najprej soglasno sprejeli sklep o podaljšanju mandata organov in komisij NZS do konca junija 2015, kakor tudi spremembo Pravilnika o svetovalnih komisijah NZS, ter tako sprejeli uvedbo komisije za profesionalni nogomet, ki jo bodo po razpadu Združenja 1. SNL sestavljali predstavniki klubov, vodil pa jo bo podpredsednik zadolžen za področje tekmovanj. Komisija za profesionalni nogomet bo konstituirana vsako sezono znova, odvisno od sestave Prve lige Telekom Slovenije.

IO je potrdil tudi predlog koledarja za prihodnjo sezono, ki se bo s tekmo Superpokala pričela 5. julija, prvi krog bo odigran 18. julija, jesenski del se bo zaključil 12. decembra, liga pa se  s spomladanskim delom nadaljuje 20. oziroma 27. februarja. Izvršni odbor je sprejel tudi sklep o slovenskem predstavniku v UEFA mladinski ligi, ki bo od naslednje sezone štela 64 članov – 32 klubov bo tja uvrščeno na podlagi uvrstitve članskih ekip v Ligo prvakov, druga polovica pa na podlagi uvrstitve med prvih 32 držav po koeficientu UEFA. Ob predpostavki, da bo med temi tudi Slovenija, bo v UEFA mladinsko ligo uvrščen skupni zmagovalec slovenske mladinske in kadetske lige, so še zapisali na spletni strani krovne nogometne zveze.

Izvršni odbor NZS v mandatnem obdobju 2015 – 2019 

 1. Aleksander Čeferin (predsednik NZS);
 2. Radenko Mijatović (podpredsednik NZS);
 3. Milan Jarc (podpredsednik NZS, predsednik MNZ Maribor);
 4. Stanko Glažar (podpredsednik NZS, predsednik MNZ Ptuj);
 5. Franci Zavrl (podpredsednik NZS);
 6. Vlado Močnik (predsednik MNZ Celje);
 7. Blaž Vidmar (predsednik MNZ Gorenjske Kranj);
 8. Jani Bačič (predsednik MNZ Koper);
 9. Branko Gros (predsednik MNZ Lendava);
 10. Janez Gradin (predsednik MNZ Ljubljana);
 11. Danilo Kacijan (predsednik MNZ Murska Sobota);
 12. Dušan Bezjak (predsednik MNZ Nova Gorica);
 13. Rudi Bračič (predsednik ZNTS);
 14. Vladimir Šajn (predsednik ZNSS);
 15. Janko Turk (nadomestni član – MNZ Ptuj);
 16. Sebastjan Harc (nadomestni član – MNZ Maribor).
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantje do 19 let odhajajo na turnir v Istro

Konec prihodnjega meseca čakajo našo tretjo moško selekcijo (U19) kvalifikacije za Evropsk…