Članska izbrana vrsta se je danes zbrala na Brdu pri Kranju. Selektor Srečko Katanec je pozdravil 22 od 23 povabljenih nogometašev, saj se bo slovenski “samuraj” Milivoje Novaković reprezentančnim soigralcem priključil danes zvečer. Po odličnem večeru v Vidmu, kjer je podal za oba zadetka Maria Gomeza, se je v izbrano vrsto vrnil tudi Josip Iličić, ki pa danes še ni bil na voljo za izjave.


Katanec je med svojimi izbranci prvič pozdravil Luko Krajnca in Nejca Vidmarja, ki bosta tako kot Benjamin Verbič proti San Marinu oziroma Katarju upala na krstne reprezentančne minute. Na prve minute v kvalifikacijah pa upata tudi Robert Berić in Petar Stojanović, z 19 leti najmlajši reprezentant, ki je že po včerajšnji tekmi z Domžalčani priznal, da se z minutažo ne obremenjuje, a je reprezentančno vabilo pričakoval: “Tiho sem pričakoval. Sam trdo delam in se s tem hočem pokazati selektorju. Za sedaj se mi je to obrestovalo, zato sem z vpoklicem res zadovoljen. Z minutami pa se ne obremenjujem, to bo selektorjeva odločitev, vseeno pa upam, da bom dobil nekaj minut za dokazovanje.”

“Ne smemo jih vzeti prelahko. Oni se bodo skrili zadaj, čakali svojo priložnost. Mi moramo biti pametni, mirni, tudi če ne damo takoj nekaj zadetkov, moramo potrpežljivo čakati na priložnosti, ki se bodo zagotovo ponudile. Te moramo izkoristiti, moramo pa paziti, da bomo tudi zadaj dobro stali na igrišču,” pa je za RTV Slovenija priznal Kevin Kampl, ki po težavah s trebušno virozo še lovi pravo formo. Bo pa svetlolasi vezist s svojimi sposobnostmi zagotovo pomemben člen petkovega obračuna.

Pred kamero NZS pa so pričakovanja ob zboru predstavili Robert Berić, Dejan Lazarević, Jasmin Kurtić, Nejc Vidmar, Benjamin Verbič in Petar Stojanović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tio Cipot debitiral v italijanski ligi

Igralec osrčja zvezne vrste, ki je član naše mlade reprezentance (U21), nad katerimi bdi M…