Reprezentanca je z današnjim zborom na Brdu pri Kranju pričela priprave na nedeljski dvoboj s Škotsko. Četa selektorja Srečka Katanca bo skušala v peti kvalifikacijski preizkušnji podaljšati niz neporaženosti, v katerem so Slovenci dvema remijema dodali dve zmagi, nazadnje je pred našimi fanti pokleknila Malta.


“Vedno znova se je lepo vrniti v Slovenijo, pozdraviti prijatelje in soigralce. Tukaj je vselej dobro vzdušje,” je za spletno stran NZS dejal Benjamin Verbič, ki je v začetni enajsterici pričel vse štiri tekme kvalifikacij za svetovno prvenstvo, z mojstrskim zadetkom pa je odločil že omenjeni dvoboj z Maltežani. Vojničan, ki se je po težavah s trebušnim zidom in gležnjem šele pred dnevi znova vrnil na zelenice, pričakuje dobro tekmo: “Mislim, da lahko pričakujemo dobro tekmo. Škote dobro poznamo, gre za nasprotnika, ki pred domačim občinstvom dobi dodatno energijo, tako da se bo potrebno potruditi po najboljših močeh.”

Nemalo slovenskih reprezentantov je imelo po zadnjem novembrskem zboru nemalo težav s svojim statusom. Nekateri so bili poškodovani, drugi so izpadli iz klubskih kombinacij. Med slednje spada tudi Rene Krhin, ki je bil pozimi že tik pred tem, da se preseli na Otok, a naposled iz prestopa v Birmingham City ni bilo nič. Kaj pa pred tekmo s Škoti pravi član Granade? “Škoti gojijo značilno otoško igro. Vemo, da nas čakajo številni dueli in borba. Škoti so kvalitetna reprezentanca, ampak po drugi strani imamo dovolj kakovosti tudi mi. Glede na to, kar smo pokazali na zadnjih tekmah, gremo v tekmo z mislimi na zmago,” je optimističen Krhin.

Slovenci so popoldne v NNC Brdo že opravili prvi trening, ki so ga nekateri nosilci sicer preživeli v fitnesu. Ob kapetanu Boštjanu Cesarju, Janu Oblaku, Valterju Birsi, Robertu Beriću in Mihi Mevlji sta se med štirimi stenami potila tudi povratnik Kevin Kampl in Josip Iličić, ki si je včeraj načel gleženj, a bo po prvih napovedih nared za nastop v Glasgowu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenska izbrana vrsta izžrebana v zahtevno skupino

Slovenska izbrana vrsta do 19 let je prvi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 odig…