Mladinska reprezentanca je po včerajšnjem porazu s Portugalsko ostala brez želene uvrstitve na evropsko prvenstvo. Pred tedni je bil zadnji obračun kvalifikacij usoden tudi za kadetsko selekcijo, ki je na turnirju v Belgiji zasedla tretje mesto v skupini. Aprila bo v Belgiji gostovala tudi reprezentanca do šestnajst let.


Mladi Slovenci se bodo 5. in 7. aprila v Tubizeju pomerili z domačo izbrano vrsto. “Po dolgem času se bomo spet zbrali in odigrali dve prijateljski tekmi proti močnemu nasprotniku. Tekme pridejo prav, da preverimo trenutno pripravljenost ekipe in vidimo, če so fantje uspeli kaj napredovati. Vsaka prijateljska tekma je dobrodošla, saj fantje pridobijo pomembne izkušnje za njihove kariere,” je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije dejal selektor Agron Šalja, ki je svoje varovance nazadnje zbral v začetku januarja, ko je reprezentanca opravila nekajdnevne priprave na Debelem rtiču, zadnji tekmi pa je reprezentanca odigrala lanskega novembra, ko je dvakrat ugnala hrvaške vrstnike.

Šalja je na seznam uvrstil osemnajsterico igralcev, med njima so tudi Egzon Kryeziu, Aljoša Matko in Maj Rorič, ki so bili pred dnevi člani kadetske izbrane vrste. Slovenske barve bodo branili Elian Demirović (Bilje), Žan Trontelj (Bravo), Almin Kurtovič (Bravo), Dušan Stojinović (Bravo), Anej Mrežar (Olimpija), Maj Mittendorfer (Olimpija), Adam Jakupović (Olimpija), Gal Schwaiger (Olimpija), Lan Gojak (Olimpija), Dario Kolobarić (Domžale), Maj Rorič (Domžale), Marsel Stare (Domžale), Matej Verstovšek (Domžale), Tadej Pirtovšek (Maribor), Aljoša Matko (Maribor), Alen Jurca (Maribor), Egzon Kryeziu (Triglav) in Daniel Pavlev (Chievo).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mijatović o Keku: “Sodelovanje ni bilo nikoli vprašljivo.”

Po včerajšnjem pomembnem rezultatu v Ligi Narodov, ko je Slovenija z remijem proti Švedski…