Odštevanje do nedeljskega dvoboja Škotske in Slovenije se je pričelo. Izbranci selektorja Srečka Katanca so včeraj v NNC Brdo opravili prvi trening, ki pa je bil na zelenici opravljen v nekoliko okrnjeni zasedbi. Večina nosilcev igre je vadila v fitnesu, Benjamin Verbič in Roman Bezjak pa sta zaradi lažjih poškodb ostala v hotelu, danes pa sta že vadila v fitnesu.


Med tistimi, ki so se potili na osrednjem igrišču Nacionalnega nogometnega centra Brdo, pa je bil tudi Rene Krhin, ki spada med reprezentante z omejeno klubsko minutažo. Štajerec je v letošnji sezoni za špansko Granado odigral šest tekem, po novembrskem gostovanju na Malti je zbral zgolj en nastop, a tudi nekdanji član Interja v peto kvalifikacijsko preizkušnjo vstopa z optimizmom: “Glede na prikazano na zadnjih tekmah gremo na zmago. Škotska je kakovostna reprezentanca, vendar imamo tudi mi svojo kakovost. V tekmo gremo z zmago v mislih.”

Nogometaš, ki bo verjetno tudi v Glasgowu zasedel pomemben položaj zadnjega igralca zvezne vrste, je pred kamero NZS poudaril, da gre izbrana vrsta tudi zaradi pozitivnih občutkov s prejšnjih tekem in kemije v moštvu v dvoboj s Škoti z veliko mero samozavesti: “S prejšnjih tekem imamo pozitivne občutke. Kot smo igralci povedali in občutili že na prejšnjih zborih, je bila na zadnjih tekmah opažena nova kemija, povezanost. S samozavestjo in pozitivnostjo gremo v nove preizkušnje. Skušali se bomo dobro pripraviti na dvoboj s Škotsko, ki bo zagotovo zahteven.”

“Škote krasi tipična otoška igra. Ogledali si bomo nekaj posnetkov in se dobro pripravili na nasprotnika. Veliko bo borbe in dvobojev, tako kot vsakič, pa bomo tudi tokrat pripravljeni,” zaključuje Krhin.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dončić, kaj praviš na to?! Šeško spreten tudi na košarkarskem igrišču (VIDEO)

Benjamin Šeško trenutno velja za enega največjih talentov slovenskega nogometa. Jasno je, …