Slovenska četa je danes pozno popoldne pričela s prvim in hkrati tudi zadnjim treningom v Stožicah, kjer bo v nedeljo odigran tudi obračun z Anglijo. Z izjemo Andraža Strune, ki bo zaradi poškodbe mečne mišice mesto na levi strani obrambe prepustil povratniku Bojanu Jokiću, so trenirali vsi izbranci selektorja Srečka Katanca.


Med njimi je bil tudi Rajko Rotman, ki se je z odličnimi predstavami v dresu velenjskega Rudarja do reprezentance prebil pred dobrim letom, ko je za člansko izbrano vrsto v sklopu južnoameriške turneje. Štajerec je priznal, da je trening na prizorišču tekme vseeno koristen. “Igrišče že dobro poznamo, vseeno pa se je potrebno spoznati s stanjem zelenice, saj tukaj ne treniramo vsak dan.”

(Foto: Jure Banfi)
(Foto: Jure Banfi)

Slovenci so se zbrali že sredi minulega tedna ter v Kranju in Lescah pridno trenirali že vse od srede. Daljše prosto obdobje po koncu klubskih obveznosti je selektor Srečko Katanec izkoristil za dodatno uigravanje svojih varovancev. “Res je, za pripravo na tekmo smo imeli na voljo več časa. Mislim, da je vzdušje v ekipi dobro. Pripravljamo se na tekmo in čakamo na nedeljo, da damo vse od sebe. Videli bomo, kaj nam bo to prineslo,” je dejal vezist turškega Istanbula Başakşehirja, za katerega je v letošnji sezoni odigral 21 tekem. Kljub vsemu pa bodo Rotman in soigralci zadnja dva treninga izkoristili še za piljenje malenkosti: “Manjkajo še posamezni detajli, kako se odzvati v prekinitvah, kako se bomo postavili in gibali v obrambi. Skušali se bomo čimbolje pripraviti na nasprotnika.”

“Seveda, vselej je lažje igrati pred razprodanim stadionom, to je zgolj dodaten motiv. Upamo, da bodo gledalci naš dvanajsti igralec in da bomo na koncu osvojili pozitiven rezultat,” je zaključil 26-letni vezist.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi slovenski up bo zaradi poškodbe odsoten več mesecev

Mladi slovenski reprezentant Nik Prelec, ki zastopa mlado ekipo Sampdorie, si je na nedavn…