Slovenska ženska reprezentanca nadaljuje s kvalifikacijskim ciklusom za SP v Kanadi. Tokrat slovensko izbrano vrsto čaka vselej težka in zahtevna tekma s Hrvaško. Selektor Rob je danes objavil seznam igralk, na katerem pa presenetljivo ni Kristine Erman, ki trenutno igra v italijanski ligi za ženski nogometni klub Torres. Po dolgem času je na spisek reprezentantk uvrščena Dominika Čonč, ki se v začetku maja vrača iz Amerike.


Slovenska ženska reprezentanca bo 8. maja na Ptuju odigrala pomembno srečanje v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki ga bo leta 2015 gostila Kanada. Tokratni nasprotnik naše članske izbran vrste bo Hrvaška, ki trenutno zaseda zadnje mesto v skupini. Hrvatice so v dosedanjih petih tekmah zbrale le točko in sicer proti Irski, ko je Allison Lee Scurich v 94. minuti dosegla zadetek za izenačenje. Slovenke svoje nasprotnice zelo dobro poznajo, saj so od leta 2005 pomerili že petkrat. Štiri obračune so dobile reprezentantke Slovenije, leta 2011 pa je bilo na Hrvaškem neodločeno, srečanje se je končalo z izidom 3:3. V zadnjem reprezentančnem premoru so Slovenke v Rusiji in Nemčiji dokazale, da se igra izboljšuje in lahko tokrat glede na zgodovino dvobojev s Hrvaško, upravičeno pričakujemo vsaj točko. Ob morebitnem porazu Slovaške, ki gostuje pri Nemkah, bi ob morebitnem slavju s Hrvaško splezali mesto višje in se tako približali reprezentanci Irske, ki trenutno zaseda tretje mesto kvalifikacijske skupine A.

Medsebojne tekme Slovenije in Hrvaške:
24.09.2005; Hrvaška 3 – 5 Slovenija
14.05.2006; Slovenija 3 – 0 Hrvaška
27.10.2011; Hrvaška 3 – 3 Slovenija
15.09.2012; Slovenija 1 – 0 Hrvaška
08.03.2013; Slovenija 2 – 0 Hrvaška

Reprezentantke, ki so na seznamu vabljenih igralk selektorja Roba, v svojih klubih redno igrajo in so v tekmovalnem ritmu, kar je vsekakor najpomembnejše. Lucija Mori, številka ena v golu slovenske reprezentance, ohranja odlično formo, ki jo je prikazala že na reprezentančnih tekmah z Nemčijo in Rusijo, Anisa Rola je bila ena ključnih igralk v zadnjem krogu, ko so Mariborčanke premagale Jevnico. Pod vprašajem je, zaradi poškodbe kolena, Manja Benak, ki je morala izpustiti zadnjo tekmo svojega kluba, ko je Ferencvaros v mestnem obračunu remiziral z MTK-jem. Za vse štiri igralke Pomurja, Tjašo Tibaut, Manjo Rogan, Matejo Zver in Andrejo Nikl, lahko rečemo, da so proti Slovenj Gradcu v zadnjem krogu znova dokazale svoje kvalitete in mirno lahko trdimo, da se od njih pričakuje veliko. Edina predstavnica ženskega nogometnega kluba Radomlje, Barbara Kralj, je ena ključnih igralk v svojem moštvu, zato se s pritiskom zna soočati, je v tekmovalnem ritmu in v dobri formi. Soigralki, Lucija Grad in Kaja Eržen, iz avstrijskega kluba Carinthias Soccer Women na reprezentančni zbor prihajata v  dobri formi, predvsem Kaja Eržen pa zna biti še dodatno motivirana, saj se je pred dnevi veselila tudi avstrijskega prvenca. Kapetanka Anja Milenkovič in dolgoletna članska reprezentnatka Urška Žganec sta vodilni sili graškega Sturma, imata pa tudi izkušnje s hrvaško žensko reprezentanco. Podobno kot ostale legionarke, tudi Kaja Jerina (Merilappi/Finska) in Martina Potrč (LUV Graz/Avstrija), dobivata redno minutažo v svojem klubu, zato bo selektor Rob moral dodobra premisliti o začetni enajsterici. Maruša Sevšek ter Larissa Šoronda pa sta v slovenskem prvenstvu dokazali, da trenutno igrata v odlični formi, zato sta upravičeno na selektorskem seznamu. Povratnica na spisek reprezentance je Dominika Čonč, ki bo z začetkom maja ponovno zaigrala za matični Maribor. Njena forma je trenutno še največja neznanka, saj so v Ameriki s prvenstvom končali že leta 2013, ki je bilo za Čončevo uspešno, saj je s svojo univerzo končala na prvem mestu konference in nato v finalu zaključnega turnirja klonila po minimalnem porazu. Dominika je za svojo univerzo zbrala 21 nastopov in se veselila tudi štirih zadetkov..

seznam

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Po visoki zmagi nad Estonijo Slovenke jutri v Novi Gorici pričakujejo Grkinje

Po tem, ko je slovenska ženska nogometna reprezentanca v petek s 6:0 odpravila Estonke, ji…