Članska izbrana vrsta Slovenije bo pred jutrišnjim kvalifikacijskim obračunom s Švico nocoj v Bernu opravila uradni trening, drugi krog kvalifikacij za Evropsko prvenstvo 2017 pa že danes čaka reprezentanco do 21 let. Šporar, Zahović, Črnigoj in soigralci se bodo v Celju pomerili z Litvo, obračun se pričenja ob 18:30.


“Napadli bomo od prve minute, saj vedno želimo doseči gol več od nasprotnika. Napadalci vedno tako razmišljamo. Če ne bi imeli takšne mentalitete, bi pač bili obrambni igralci, ki zagovarjajo doslednost in visoko koncentracijo. Sam menim, da se nogomet igra za gole, saj tudi občinstvo na ta način uživa,” je pred današnjim obračunom z Litovci za spletno stran NZS dejal Primož Gliha. Selektor mlade reprezentance je še pred dnevi tožil, da ima precej težav s sestavo zadnje vrste, saj so poškodbe mučile Jona Gorenca Stankoviča, Aljaža Krefla in Tilna Klemenčiča, manjkata pa tudi Petar Stojanović in Luka Krajnc, prvi zaradi poškodbe, drugega pa je v člansko izbrano vrsto vpoklical Srečko Katanec. Zato pa ima Gliha sladke skrbi pri izbiri vratarja, saj se bo šele pred tekmo odločil, kdo bo zadnja ovira za litovske napadalce: “Imam veliko dilemo na položaju vratarja, čeprav bi lahko to nekdo opredelil tudi kot sladke skrbi. Mene osebno to ne veseli, saj imajo vsi trije vratarji, torej Aljaž Cotman, Gregor Zabret in Grega Sorčan, visoko delovno moralo, pravi odnos in disciplino. O tem, kdo bo imel prednost, se bom odločil tik pred tekmo.”

“Enajsterica bo v veliki meri prilagojena igralcem, ki jih imam na voljo. Imamo dvajset standardnih reprezentantov, tako da lahko ekipo prilagodimo ustreznemu tipu tekme. Če pričakujemo zaprto igro nasprotnika, bomo ustrezno odreagirali tudi z izbiro igralcev,” je še dodal nekdanji napadalec, ki je z desetimi zadetki še vedno šesti strelec slovenske reprezentance.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…