Čeprav slovenska nogometna reprezentanca nima več možnosti za uvrstitev na Svetovno prvenstvo v Katarju leta 2022, se v novembrskem ciklu pripravlja še na dve kvalifikacijski tekmi s Ciprom in v četrtek s Slovaško. Reprezentanca je precej spremenjena v primerjavi z oktobrom, predvsem zaradi številnih okužb s koronavirusom in poškodb, ki se pojavljajo pri vpoklicanih nogometaših.


A vseeno je motivacija pri Slovencih velika, tekmi sta namreč pomembni za pripravo na naslednje kvalifikacijske cikluse in morebitno razširitev kadra za prihajajoče zbore. Tudi selektor Matjaž Kek napoveduje številne spremembe: Vse te težave v zadnjem času so vplivale na naše načrte. Kartoni, poškodbe, bolezni … Zanesljivo je zaradi vsega tega treba pričakovati spremembe v prvi enajsterici, priložnost bo dobilo kakšno novo ime. Upam, da bo ta rotacija uspešna.

Ve, da ni več pravega tekmovalnega naboja, toda na večerno četrtkovo tekmo to ne bi smelo vplivati: “Upam, da bomo kljub temu, da nimamo več možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo, imeli kakovostno tekmo, verjetno z nekaj spremembami v obeh postavah.

Zanimivo bo videti, kako bo izgledala nova edicija pomlajene slovenske ekipe in če so ob rednem igranju v klubih reprezentantje kaj napredovali. Dva pozitivna rezultata bi zagotovo lahko prinesla pozitivno vzdušje pred kvalifikacijami za Evropsko prvenstvo leta 2024, ki se bo odvijalo v Nemčiji.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…