Po ponedeljkovi visoki zmagi nad Bolgari je mladinska izbrana vrsta Slovenije vknjižila še remi. Kljub slovenski prevladi v drugem polčasu, so Latvijci iztržili še drugo točko in tako ostali v boju za prvo mesto, ki ga trenutno še zasedajo Slovenci. V sinjemodrem dresu se je z novim zadetkom izkazal Rok Bužinel, up Gorice, ki je dvakrat zatresel že mrežo Bolgarije.


V prvem polčasu se ni kaj prida veliko dogajalo, niti Slovenija niti Latvija si nista ustvarili pravih priložnosti, omembe vredna je zgolj situacija v 44. minuti, ko se je po globinski podaji Novaka pred vratarjem Purinšem znašel Rom, a je dvoboj z domžalskim bočnim branilcem dobil Latvijec. Nadaljevanje je prineslo več priložnosti, predvsem slovenskih, a so bili naši upi premalo zbrani v zaključku. V sedmi minuti drugega polčasa je po predložku Roma prvi zapretil Sredojević, ki pa je po podaji klubskega soigralca z dobrih 14 metrov meril visoko čez gol. Le dve minuti zatem so imeli Slovenci prosti strel na robu kazenskega prostora, a je strel Ogrinca z glavo preusmeril eden od Latvijcev. Eno lepših akcij srečanja in verjetno tudi najobetavnejšo priložnost v tekmi so si Slovenci pripravili v 63. minuti. Kapetan Pišek je žogo odvzel na polovici Latvije, v napad pa je krenil Novak, ki je z globinsko podajo zaposlil Žižka. Slednji je poizkusil kar dvakrat, a je po prvem strelu z desne strani kazenskega prostora s skrajnimi močmi posredoval vratar Purinš, v drugo pa je zadetek na gol črti preprečil eden od branilcev. Slovenija je bila za zapravljene priložnosti kaznovana v 71. minuti. Obramba je zaspala po kotu z leve strani igrišča, ob drugi vratnici pa je ponujeno izkoristil Uldrikis in Latvijo povedel v vodstvo. A odgovor Slovenije je bil bliskovit, že v naslednji minuti je Karić Šoštarič poslal dolg predložek s svoje polovice, na vrhu kazenskega prostora pa je mojstrsko odreagiral Bužinel in žogo z glavo v visokem loku poslal preko vratarja Purinša v gol. Zgolj tri minuti kasneje so Slovenci ukradli novo žogo na polovici Latvije, a Ogrinec ni izkoristil nesebične poteze Keneta, saj je s 13 metrov meril čez gol. Še zadnja priložnost je sledila v 89. minuti, ko je Kene izkoristil nepozornost Latvijcev, prestregel podajo zadnjemu možu obrambe in krenil proti golu. Domžalski up je že preigral vratarja, a ga je tik pred zaključkom ujel eden od Latvijcev in s pravočasno vrnitvijo v obrambo preprečil poraz svoje reprezentance.

Slovenija bo zadnjo tekmo skupinskega dela odigrala v petek popoldne po slovenskem času, ob 17. uri bo nasprotnik Azerbajdžan, ki se trenutno meri z Bolgarijo.

LATVIJA U18 1:1 SLOVENIJA U18
Uldrikis (71′); Bužinel (72′)
Slovenija U18: Vodišek, Čoralić, Rom, Karić Šoštarič, Pišek, Petrović, Novak, Bužinel, Ogrinec, Žižek, Sredojević. Igrali so še: Kene, Brekalo, Žurga. Selektor: Igor Benedejčič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…