V soboto, 9.oktobra ob 11:00 uri sta se v okviru drugega kroga pomerili zmagovalki uvodnega kroga. V skupini 9, kjer se poleg Radosavljevićevih izbrancev za nadaljnje kvalifikacije borijo še domača Avstrija, Ferski otoki in Kosovo. Vse tekme te skupine se igrajo v kraju Lindabrunn, ki leži 45 km južno od Dunaja. Naši fantje so se za ogrevanje znesli nad Ferci, ki so jih ugnali z izidom 8:0. Kosovo je premagalo domačo Avstrijo z 1:0. Para drugega od treh krogov sta bila Slovenija – Kosovo, in Avstrija – Ferski otoki.


Naši fantje so zelo samozavestno krenili v dvoboj, in si priigrali številne priložnosti. Odlično je nekajkrat posredoval tudi naš vratar Lukas Tomažič, predvsem v zaključku tekme, ko so šli nasprotniki na vse ali nič. Krilni napadalec, ali napadalno usmerjeni vezist Nik Kasalo je v 20 minuti drugega polčasa prejel drugi rumeni karton, in je moral zapustiti zelenico. Le tri minute kasneje je nogometaš ekipe Brinje Grosuplje Aleks Ristić zabil gol! Deset minut po izključitvi Muraša Kasala je moral zelenico zapustiti kosovski vezist Arjanit Fazlija. Kljub temu so naši nasprotniki kar nekajkrat zapretili, a je bil mariborski čuvaj mreže na mestu.

Sedaj sledita dva dni počitka, nato pa bo našim fantom v torek ob 15:30 nasproti stalo domače moštvo Avstrije. Ne glede na izid se je Slovenija uvrstila v sklepni del kvalifikacij trideseterice za 13 prostih mest, ki vodijo na Ciper prihodnjo pomlad. Tam sta ob domačinih že uvrščeni Nizozemska in Španija.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…