Slovenijo danes čaka prijateljski obračun s Kolumbijci, ki se na ranking lestvice FIFA trenutno nahajajo na odličnem tretjem mestu. Selektor Srečko Katanec je pred tekmo z Južnoameričani posegel po številnih menjavah, saj je ekipo zapustilo kar osem nogometašev, medtem ko bo ob poškodovanem Benjaminu Verbiču, ki zaradi poškodbe gležnja ne bo smel zaigrati, za nastop kandidirala šesterica novincev


“Čaka nas izredno težka prijateljska tekma. Želim da ljudje podprejo fante v dobrem in v slabem, saj bodo nekateri šele prvič nastopili v majici z državnim grbom. Fantje imajo priložnost, da se pokažejo na najvišjem možnem nivoju. Igrali bodo proti izjemni reprezentanci, ki razpolaga s pravo plejado vrhunskih nogometašev,” je na včerajšnji novinarski konferenci na Brdu pri Kranju dejal Katanec, ki si je po gostovanju na londonskem Wembleyju še enkrat ogledal del prvega polčasa tekme z Anglijo in dejal, da ga je po videnem še bolj bolela glava, saj je bilo tehničnih napak enostavno preveč. Ljubljančan na klopi izbrane vrste poudarja, da se pred tekmo s ‘kofetarji’ ne boji visokega poraza, preizkušnja s Kolumbijo pa bo po njegovih besedah odlična preizkušnja za njegove varovance: “Ni me strah izgubiti s petimi, šestimi goli razlike. To se dogaja tudi precej večjim reprezentancam. Želim igrati proti močnim nasprotnikom, saj lahko le na ta način ugotovim, kako se znajo določeni igralci prilagoditi in odreagirati na zahtevne situacije. Ne gre za spektakel, osebno želim preveriti, kdo od vpoklicanih je sposoben igranja na tako visokem nivoju. Terminov za prijateljske tekme je malo, potrebno je izkoristiti vse, kar se ponudi. Zame je tekma proti Kolumbiji izredno pomembna.”

“Enajsterico imam zamišljeno, večina nogometašev pa bo igrala po 45 minut. Priložnost bodo dobili vsi. Vpoklicani nogometaši bi po mojem mnenju morali predstavljati našo reprezentančno prihodnost, tako da me res zanima, kako se bodo znašli. Če bodo novinci zagrabili priložnost, bom izredno vesel, saj bom tako pridobil nove kandidate za A-reprezentanco,” se je novincev, ob Verbiču so se v nedeljo reprezentanci priključili še Damjan Bohar, Petar Stojanović, Goran Cvijanović, Erik Janža, Džengis Čavušević in Robert Berić, eden od slednjih bo tekmo verjetno začel tudi v konici napada, dotaknil še Katanec, ki ob odsotnosti Boštjana Cesarja še razmišlja o tem, komu bi namenil kapetanski trak.

“Slovensko reprezentanco dobro poznam, saj je tekmovala na nekaterih velikih tekmovanjih. Proti Angležem so Slovenci prišli do vodstva, a so po enajstmetrovki Rooneyja malce padli v igri. Vsekakor gre za dobro reprezentanco,” pa je o slovenski reprezentanci dejal gostujoči selektor Jose Pekerman, ki bo najverjetneje v boj od začetnega sodniškega žvižga poslal tudi prvega zvezdnika ekipe Jamesa Rodrigueza: “Kljub 23 letom je že potrdil, da je izjemen nogometaš. Tudi mene je presenetil njegov hiter razvoj. Je v odlični formi in odločil sem se, da mu zaupam kapetansko vlogo. Soigralci mu popolnoma zaupajo, ker ima izjemne igralske in človeške sposobnosti.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kekovi izbranci novembra proti Romuniji in Črni gori

Slovenska nogometna reprezentanca bo v novembru odigrala pripravljalni tekmi proti repreze…