EuroGO


Iz Londona Jure Banfi in Peter Dominko.

Angleška sedma sila, kot je pri pred obračuni s slovenskimi moštvi že v “navadi”, se tudi pred današnjo tekmo Anglije in Slovenije ni preveč posvečala gostujoči izbrani vrsti. Domači novinarji so selektorju Srečku Katancu in Valterju Birsi postavljali predvsem vprašanja v povezavi z Anglijo, predvsem pa o Waynu Rooneyju, ki bo danes odigral jubilejno stoto reprezentančno tekmo.

Večina največjih otoških časopisov se o Sloveniji ni ravno razpisala, še najgloblje so šli v analizo nasprotnika pri Independentu, kjer so se o Sloveniji in slovenskem zanimanju za nogomet pozanimali tudi pri pisatelju in novinarju Goranu Vojnoviću. Ob koncu članka so tako zapisali, da večina dvemilijonske populacije pesti stiska za velike tuje klube in ne za domače klube, čemur moramo na žalost prikimati. Kot tri najnevarnejše člene slovenske izbrane vrste so pri Independentu izpostavili Samirja Handanovića, Milivoja Novakovića in Kevina Kampla. Ob imenu vratarja Interja so opomnili predvsem na pet zaporednih obramb najstrožjih kazni in ob tem spomnili še na njegovega bratranca Jasmina, ki je pred tedni odbil enajstmetrovko Edena Hazarda.

Samir Handanović je po mnenju otoških medijev najmočnejše orožje Slovenije. (Foto: Jure Banfi)
Samir Handanović je po mnenju otoških medijev najmočnejše orožje Slovenije. (Foto: Jure Banfi)

Pri Daily Mirrorju so opozorili na odsotnost Josipa Iličića ter ob tem poiskali še nekaj povezav med Zlatkom Zahovićem, ki kot nogometaš s Katancem ravnotako ni imel najboljših odnosov. Ker Iličića ni v reprezentanci so pri Mirrorju med najnevarnejša orožja Slovenije uvrstili Jasmina Kurtića, ki bo po mnenju avtorja predstavljal veliko oviro za Jacka Wilshera in Jordana Hendersona. Med najmočnejše adute je Mirror uvrstil tudi Valterja Birso, tehnično odlično podkovanega vezista, ki bo nevaren predvsem iz prekinitev. V kombinaciji z Birso in njegovimi predložki zna biti nevarno orožje po oceni Mirrorja tudi Novaković, ki sicer ne premore več toliko hitrosti, kot v preteklosti, a se zato zna odlično postaviti pred golom. Tudi pri Mirrorju niso pozabili omeniti Handanovića in pet zaporednih obramb enajstmetrovk, še več, Handanovića so proglasili za najnevarnejše orožje Slovencev, od njega pa bo veliko odvisno tudi glede točk.

Ostali mediji so se, bolj kot s Slovenijo, ukvarjali predvsem z jubilejnim nastopom kapetana Rooneyja in problematičnim stanjem zelenice Wembleya, ki so jo pred dnevi uničili igralci ameriškega nogometa, še vedno so videne tudi označbe igrišča, k boljšemu stanju pa ni prispevalo niti obilno deževje, saj je na nekaterih delih igrišča, predvsem v osrčju terena, le-to močno načeto. Medtem ko se Katanec na včerajšnji konferenci ni želel ubadati s stanjem zelenice, saj bo ta po njegovih besedah enako slaba za obe ekipi, ima več skrbi s tem domači selektor Roy Hodgson.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tio Cipot debitiral v italijanski ligi

Igralec osrčja zvezne vrste, ki je član naše mlade reprezentance (U21), nad katerimi bdi M…