Nejc Skubic je bil ob Aljažu Struni in Mihi Zajcu eden treh debitantov v začetni enajsterici prenovljene reprezentančne zasedbe. Nekdanji kapetan Domžal, ki je z osmimi podajami še vedno najboljši asistent slovenskega prvenstva, je na koprski Bonifiki odigral vseh devetdeset minut in predvsem v prvem polčasu pustil pozitiven vtis.


“V prvi vrsti je najpomembnejša zmaga, ki nam ob nekakšnem novem začetku in prenovljeni reprezentanci vliva samozavest. Vesel sem, da mi je selektor namenil priložnost, dal sem vse od sebe, selektor pa bo odločil, kako v bodoče,” je v umirjenem tonu priznal bočni branilec Konyaspora, najlepšega presenečenja turškega prvenstva. Skubic namreč po selitvi v Turčijo še ni okusil grenkobe poraza, s še šestimi tekmami v domžalskem dresu je neporažen že dvajset tekem. Po včerajšnji zmagi pa se je niz podaljšal že na številko enaindvajset.

Debitant v dresu z državnim grbom je po krstnem nastopu priznal, da je bilo ob debiju v reprezentančnem dresu čutiti tudi nekaj pozitivne nervoze, še posebej pri slovenski himni. “Pričelo se je že pri Zdravljici, kocine so mi šle pokonci. To je bilo zame nekaj novega, v čast mi je igrati za reprezentanco. Na začetku je bila prisotna tudi pozitivna nervoza. Videlo se je, da smo bili v uvodnih petnajstih minutah v krču, nato pa smo se sprostili in videli, da ne gre za nikakršen ‘bav-bav’. Mislim, da smo pokazali solidno predstavo. Že proti koncu prvega polčasa je igra izgledala vse boljše. V drugem polčasu pa smo se še za odtenek bolj sprostili in za začetek odigrali dobro tekmo. Zavedamo pa se, da je to šele začetek, zgolj prijateljska tekma, pomembne kvalifikacijske tekme pa šele sledijo,” priznava šestindvajsetletni nogometaš.

Izbrana vrsta je pred včerajšnjim dvobojem opravila zgolj en pravi trening, a kot poudarja Skubic, to ni bila pretirana ovira: “V reprezentančnem dresu vsi igramo s srcem, zato ni tako težko. Za reprezentanco daš še kanček več od sebe kot v klubu, saj zastopaš barve svoje države. Pomembno je, da damo vse od sebe, kar se je pokazalo tudi danes. Res je, da nismo imeli veliko časa za uigravanje, vendar verjamem, da bomo imeli za to dovolj časa v prihodnjih dneh. Do začetka kvalifikacij nas čaka še en zbor in časa bo dovolj.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mijatović o Keku: “Sodelovanje ni bilo nikoli vprašljivo.”

Po včerajšnjem pomembnem rezultatu v Ligi Narodov, ko je Slovenija z remijem proti Švedski…